Vetoakseli petti Latvalan Walesissa

 
Walesin mutaisen liukkaat metsätiet ovat Jari-Matti Latvalalle liki yhtä tuttuja ja mieluisia kilpa-areenoita, kuin keskisen Suomen soratiet. Tänä vuonna onnetar ei kuitenkaan hypännyt kyytiin, kun Latvala nosti kytkintä. Hän juhli Walesissa Volkswagenin automerkkien mestaruutta tiimikavereidensa Sebastien Ogierin ja Andreas Mikkelsenin kanssa, mutta ei palkintokorokkeella. Hän ajoi maaliin seitsemäntenä. Latvalan podium-haaveet särkyivät, kun vetoakseli petti rallin avausetapin viimeistä edellisellä pikataipaleella, kovavauhtisessa mutkassa. Tuolloin Latvala oli rallissa kolmantena.
– Onneksi ei osuttu puihin. Tuuriakin oli matkassa. Mentiin pitkään perä edellä tietä pitkin, kunnes auto pysähtyi ojaan, josta katsojat työnsivät meidät tielle, Latvala kertasi.
– Miksi vetoakseli petti? Sitä en osaa sanoa. Teitä paikataan täällä karkealla kivimurskeella. Se voi koetella vetoakselin suojakumeja. Latvala jäi tuntuvasti kärkeen heti rallin ensimmäisellä erikoiskokeella, jonka hän ajoi tarkoituksella maltilla, mutta kiri sitten kolmanneksi. Vetoakselirikko pudotti hänet kahdeksanneksi 3.43 minuutin päähän kärjestä.
Sittemmin Latvala alkoi kuroa eroa kiinni edellään ajaneeseen Mads Östbergiin ja nousi rallin päätösetapilla norjalaisen ohi seitsemänneksi.
– Kisan toinen päivä oli sellaista pumppaamista. En löytänyt luottoa jarrutuksiin, eikä ajamiseen löytynyt hyvää fiilistä. Sitten sähläsin vielä päivän päättäneellä yleisöpätkällä, Latvala muisteli.
– Kun kisan päätöspäivänä pääsin Östbergistä ohi, keskityin vain ajamaan maaliin ja varmistamaan merkkimestaruutta.
VW:n Sebastien Ogier voitti rallin ennen Ott Tänakia.