Tavoite täyttyi

Tuli jälleen huomattua, että Saksan MM-ralli on ehdottomasti yksi kauden vaikeimmista kilpailuista. Sain kuitenkin Saksasta urani tähän asti parhaan asfalttirallisijoituksen.
Jos Monte Carlon rallia ei lasketa mukaan, niin Saksan osakilpailu on MM-sarjan asfalttiralleista hankalin. Saksassa vaikeuden tekee se, että mutkia leikataan todella paljon, ja tielle tulee valtavasti likaa. Saksan rallin teissä ei myöskään ole oikein luonnetta. Esimerkiksi Kataloniassa on paljon mukavampia asfalttipätkiä.
Kahden minuutin tappio Sébastien Loebille on paljon, mutta pitää muistaa, että Saksa on ollut minulle historiallisestikin hyvin hankala kilpailu. Tavoitteena oli ajaa kolmen joukkoon. Olin toinen, joten olen tyytyväinen. Kerran lipsautin vähän ulos, mutta loppujen lopuksi se ei ratkaissut mitään.
Saksasta saatu tulos toi ehdottomasti lisää itseluottamusta. Lauantai-iltapäivästä eteenpäin aloimme varmistella kakkospaikkaa. Sen jälkeen keskityimme vain siihen, ettei Hirvosen Mikko tule takaa ohi.
Jos vielä mietitään omaa esitystäni, niin on pakko myöntää, että se oli tässä kilpailussa liian epätasainen. Oli hyviä, mutta liian paljon myös heikkoja hetkiä.
Toivon todella, että pystyn haastamaan Loebin vielä myöhemmin oikein kunnolla, varsinkin Katalonian rallissa. Toivon myös, ettei Loeb sittenkään lopeta vielä tämän kauden jälkeen. Volkswagen on tulossa mukaan isolla budjetilla, ja olisi kiva nähdä, mikä on saksalaismerkin iskukyky Loebiä ja Citroënia vastaan.
Jäljellä on vielä neljä kisaa. Loppukaudella tavoitteenani on ajaa joka kisassa kolmen nopeimman nippuun. Olin Jyväskylässä kolmas ja täällä Saksassa toinen, joten vielä on hiukan varaa parantaa.
Pistetaulukossa mahdollisuuksia on vielä kolmanteen sijaan. Minua kiinnostaa ihan oikeasti tosi paljon sijoittua kärkikolmikkoon, koska olen ollut monena vuonna neljäs.
Muista kuljettajista Thierry Neuville teki kyllä taas positiivisen vaikutuksen. Hän ajoi ulos, kuten myös Jyväskylässä, mutta mielestäni Neuville ja virolainen
Ott Tänak ovat ne nuoret ja lupaavat kaverit, jotka alkavat yhä useammin haastaa kärkiäijiä.
Omasta sopimustilanteestani on liikkunut viime aikoina monenlaista tietoa. Managerini Timo Jouhki neuvottelee edelleen ensi kauden asioista. Lehdissä on ollut paljon juttuja, että ajaisin ensi kaudella Volkswagenilla, mutta mikään ei ole vielä varmaa.

Jari-Matti Latvalan kolumnit ovat luettavissa Ilta-Sanomista heti tuoreeltaan jokaisen MM-rallin jälkeen.