Kilpailua edeltävällä viikolla rallin lumitilanne näytti erittäin huonolta, mutta muutama päivä ennen kisaa lunta tuli 30 cm, ja niinpä saatiin aikaan kunnon talviralli. Kun tiepohjat olivat vielä jäässä, niin olosuhteet olivat melkein täydelliset. Torstaina oma kisa alkoi kankeasti, kun aika-ajoerikoiskokeella sammutin auton lähtöön ja olin vasta 6:s. Lähtöpaikat valittiin käännetyssä järjestyksessä WRC-autojen osalta, ja niinpä valitsin paikan 12 perjantaille (17 WRC-autoa kisassa mukana). Perjantai alkoi ensin hyvin, sillä olin heti rallin alussa toisena Sebastian Ogierin johtaessa, vaikka erikoiskokeiden aikani vaihtelivatkin runsaasti. Kävin päivän aikana taistelua Sebastian Loebin kanssa toisesta tilasta, jonka jouduin päivän päätteeksi luovuttamaan hänelle, kun ek:lla 7 Vargåsenissa kypäräpuhelinyksikkö temppuili, ja jouduin ajamaan n. 10km ilman nuotteja. Lauantain aikana Ogier ja Loeb karkasivat menojaan, vaikka ajoinkin ek:lla 10 Frediksbergissa Volkswagen-urani ensimmäiset ”pohjat”. Säädin päivän aikana jousitusta, mutta mikään ei tuntunut muuttavan erikoiskoeaikojani, vaikka auto muuttuikin. Mads Östberg meni päivän lopussa ohitseni ja tipuin 4:nneksi, 6,1s Östbergistä. Sunnuntaina muutin auton pehmeämmäksi ja yritin ajaa kisaa Östbergin kanssa kolmannesta sijasta. Vauhtimme oli hyvin samanlaista emmekä saaneet tehtyä eroja toisiimme. Yritin puristaa, mutta en ollut auton kanssa ”sinut”. Östberg ajoi kolmanneksi kun ero pysyi päivän aikana samana, mutta hänen suorituksensa oli parempi, sillä hänellä oli perjantailta 20 s aikasakkoa moottorin ylikuumentumisen vuoksi. Minä jäin siis neljänneksi, mutta Power Stagelta sain 2 lisäpistettä. Tämä erikoiskoe avasi silmäni, sillä olin koko kisan ajan tehnyt töitä jousituksen kanssa, mutta ongelma olikin jarrutuksissa liittyen etulukkoon eikä jousituksessa. Tämä jätti paremman mielen, sillä tiedän mitä muuttaa autosta tulevaisuutta varten, jotta luottamus ajamiseen paranisi. Tiimikaverini Sebastian Ogier ajoi siis voittoon, joka oli Volkswagenin tiimille ensimmäinen. Sebastian Loeb jäi toiseksi, vaikka yrittikin kovasti haastaa Ogieria viimeisenä päivänä.