Itärannikolla Coffs Harbourissa ajettu kilpailu oli Sebastian Ogierin näytöstä, joka päättyi komeaan voittoon ja pisteen päähän kuljettajien maailmanmestaruudesta. Volkswagen-tiimin taktiikkana oli vahvistaa asemiaan merkkimestaruuskamppailussa, joten tehtäväkseni annettiin toimia pisteiden ”metsästyskoneena”. Alku olikin hankala, sillä en osannut oikein sovittaa vauhtia, ja ajoin aivan liian hiljaa aika-ajoissa. Sen seurauksena jouduin avaamaan kolmantena autona reittiä erikoiskokeilla, jotka sisälsivät runsaasti irtosoraa. Aloitin kilpailun kahdeksannelta sijalta, mutta kilpailun kehittyessä pääsin parempaan vauhtiin, vaikka pyörähdinkin heti ensimmäisellä ek:lla. Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen olin noussut tuloksissa viidenneksi. Toisena päivänä mahdollisuudet olivat peräti kolmanteen sijaan, mutta ek:lla 12 (Valla) ensimmäinen mutka yllätti liukkaudellaan ja osuin auton takapäällä maapenkkaan rikkoen oikean takarenkaan. Ajoin koko ”pätkän” tyhjällä renkaalla menettäen aikaa 20s. Sen jälkeen keskityin vain säilyttämään asemani. Kris Meeke ajoi seuraavalla ek:lla ulos, niin nousin tuloksissa neljänneksi. Kun Meeke ajoi pisteitä Citroenille, niin maaliin tulo oli minulle enemmän kuin tärkeää! Viimeisenä kilpailupäivänä ajoin rauhassa siististi uutta jarrutekniikkaa harjoitellen. Olen ollut liian aggressiivinen jarrutuksissa ja niinpä olen pyrkinyt jarruttamaan progressiivisemmin, jolloin renkaat pääsisivät helpommalla. Rallin viimeisellä ek:lla eli Power stagella (Shipmans) yritin sitten ottaa lisäpisteitä, sillä MM-sarjassa olisi mahdollisuudet vielä toiseen sijaan kuljettajien puolella, jota hallussaan pitää Thierry Neuville. Kaikki meni loistavasti aina ek:n puoliväliin asti, jolloin vasemmasta eturenkaasta irtosi pinta tietämättömästä syystä. Saman koki myös Mikko Hirvonen. Niinpä olin rallin maalissa neljäs ilman lisäpisteitä Neuvillen ollessa toinen ja Hirvosen kolmas. Säilytin kolmannen paikan MM-sarjassa, mutta Neuville sai nyt hieman etumatkaa.

Invalid Displayed Gallery