”Neliveto ja voimaa”, josta tietää että kyseessä on Quattro, Audi Quattro ja Historic-rallin aika. Jo perinteeksi minulle muodostunut Lahti Historic Rally oli taas edessä samalla Audi Ur Quattrolla, jolla olin kilpaillut Eestissä heinäkuussa. Auto oli vuokrattu Italiasta ja Eestin jälkeen siihen oli tehty vaihdelaatikkoremontti sekä parannettu iskunvaimentimia. Kilpailussa ajettiin kahden päivän aikana 112 erikoiskoekilometriä ja 13 ek:ta. Reitti kulki Lahden satamassa, Kausalassa, Vääksyssä ja Hämeenkoskella. Hienoa näissä Historic-kilpailuissa on se, että huolto liikkuu kilpailijoiden mukana ja huoltoja voidaan suorittaa siirtymäosuuksilla kuten ”ennen vanhaa”. Audi toimi moitteettomasti ja oli nautinto ajaa kovapintaisilla suomalaisilla sorateillä. Neste Oil Rallyn pettymys toi balsamia haavoille, kun pääsin uudelleen kilpailemaan, vaikka autot olivatkin jonkin verran erilaisia. Fiilis oli koko ajan korkealla ja pystyin nostamaan kilpailun aikana vauhtia, kun totuin enemmän autoon. Ek:lla 9 Tennilässä kävin jo vähän ojassa, jolloin alkoi raja löytyä. Voitin kilpailun reilulla neljällä minuutilla ennen Norjan Valter Jenseniä (Lancia 037) ja kolmanneksi sijoittui Ruotsin Mats Myrsell (Porsche Carrera RS).