Kauden ensimmäinen sorakisa sekä samalla urani ensimmäinen Volkswagenin kanssa joka ajettiin irtopäällysteellä. Olimme käyneet testaamassa Meksikossa marraskuussa 2012, kun autoa ei ollut vielä luokiteltua, jonka jälkeen se ei olisi ollut enää mahdollista. Nykysääntö sanoo, että kaikkien WRC-tiimien luokitelluilla autoilla ajettavat testit pitää suorittaa Euroopassa. Itse kilpailuun valmistuin loman merkeissä Kaliforniassa, jossa pääsin sinuiksi kuumuuden ja aikaeron suhteen. Rallin aika-ajossa olin vasta 7. kun ajoimme sen kovilla renkailla muiden käyttäessä pehmeitä. Pehmeät renkaat antavat paremman suorituskyvyn, mutta kestävyys on huono kuumissa olosuhteissa. Pyrimmekin tiimin kanssa säästämään renkaita, sillä kokonaismäärä oli vain 28 rengasta aika-ajomukaan lukien. Pisin erikoiskoe kilpailussa oli n. 55km ja lähes 30C asteen lämpötilassa renkailta vaaditaan paljon. Ralli lähti käyntiin torstai-iltana kahdella yleisöerikoiskokeella, jossa jälkimmäisellä sammutin auton lähtöön, johon kului aikaa n. 5 sekuntia. Torstain jälkeen olikin rallissa vasta 9:tenä. Perjantaina ajoin erikoiskoetta 3 vain 300m ja toisessa oikealla kääntyvässä mutkassa oli noussut iso kivi keskelle tietä edellä menneistä autoista, ja kun pöllyssä huomasin sen liian myöhään, niin osui kivi auton alle rikkoen oikean etutukivarren. Matka loppui siihen ja sanoja ei ollut kuvaamaan harmitusta! Jatkoimme rallia superrallisäännön avulla ja pääsin testaamaan erilaisia asioita auton kanssa sekä rakentamaan luottamusta siihen. Onnistuin lauantain ja sunnuntain aikana löytämään hyvän ja rennon fiiliksen autoon, joka tuotti ”Power Stagelta” yhden lisäpisteen, vaikka olinkin ensimmäinen auto tiellä. Meksikossa tie puhdistuu uskomattoman paljon jokaisesta ajamasta autosta, ja mitä kauempana lähtöpaikka on, niin sitä parempi pito. Tiimikaverini Sebastian Ogier voitti rallin kunnioitettavasti Mikko Hirvosen ollessa toinen ja Thierry Neuvillen kolmas, joka oli hänelle ensimmäinen podiumi.