Latvalan loistokiri ei kantanut voittoon

Katalonian rallista muodostui tänä vuonna MM-sarjan ratkaisujen näyttämö. Jari-Matti Latvalan olisi pitänyt voittaa Volkswagen-tallikumppaninsa Sebastien Ogier siirtääkseen mestaruuden ratkaisu Walesin ralliin, mutta tuloksena oli toinen sija sisukkaan kiritaistelun päätteeksi. – Ajoin kaksi asvalttipäivää todella hyvin, mutta hävisin voiton jo perjantaina sorateillä. En vaan löytänyt sinne oikeaa latausta. Ajo ei kulkenut niin kuin olisi pitänyt. Jarrutukset eivät osuneet kohdalleen ja sitä rataa, Latvala kertaili. Viime vuoden tapaan Kataloniassa kilpailtiin yksi päivä soralla ja kaksi päivää asvaltilla. Pikataipaleet ajettiin Tarragonan kaupungin ympäristössä Salousta käsin. Kaikkiaan 372 ek-kilometrin reitti kierrettiin helteisessä syyssäässä. Lämpimien öiden oletettiin vähentävän hiekkapölyä perjantaina, mutta tosin kävi. Sitä oli kaikkien muiden paitsi ajojärjestyksen kärjessä ajaneen Sebastien Ogierin kiusana. Vastapainoksi Ogierin menoa hidasti tien pinnalla ollut irtohiekka. Latvala oli avauspäivänä vaikeuksissa varsinkin soraa ja asvalttia sisältäneen 35,68 kilometrin Terra Alta -pikataipaleen ensimmäisellä ajokerralla, jolla hän jäi Ogierille 19,2 sekuntia. – Otin asvalttiosuudet aivan liian varovasti, kun odotin renkaan lämpenevän niin paljon näissä oloissa, Latvala harmitteli. Vaikkei oikeaa ajotunnelmaa perjantaille löytynyt, kaksi seuraavaa päivää Latvala syöksyi erikoiskokeilla tuulispäänä. Hän kiri 234,42 ek-kilometrin aikana kahdeksalla pohja-ajalla, reilun 36 sekunnin takaa vain 11,3 sekunnin päähän Ogierista. – Ensi kautta ajatellen vauhti Saksan ja Ranskan ralleissa ja nyt näillä Katalonian asvalttiteillä antaa luottamusta. Minusta me ollaan Ogierin kanssa kaiken kaikkiaan aika lailla tasoissa, Latvala arvioi vauhtiaan. MM-sarjan toisen sijan jo varmistanut Latvala päätti rallin Powerstagen voittoon. Ogier ajoi kilpailussa kauden seitsemännen ja uransa 23. MM-rallivoiton ja varmisti toisen mestaruuteensa. Kolmas Kataloniassa oli kauden toisen podium-sijoituksensa ajanut Mikko Hirvonen M-Sportin Fordilla.