Mutaa, murhetta ja kuusenoksia Walesissa

Walesin MM-ralli ajettiin hieman uusitulla reitillä Pohjois-Walesissa, mutta perinteisen liukkaissa oloissa. Jari-Matti Latvalalle kauden toinen “kotikisa” jätti sen verran  mukavaa makusteltavaa, että hän päätti sen Powerstagen voittoon. – Nyt kun on ajettu Powerstagen voittoon ensi kertaa kahdessa perättäisessä MM-rallissa, pitää seuraavaksi pystyä voittoon kahdessa perättäisessä MM-rallissa, kahdeksanneksi sijoittunut Latvala tuumi. Rallin avauspäivänä ajettiin Gartheiniog (14,58 km) Dyfi (21,90), Hafren Sweet Lamb (23,55) ja Maesnant (12,86) kahdesti. Aamupäivällä tien pintaa liukasti vetinen muta. Iltapäivällä aurinko kivetti sen niljakkaaksi peitteeksi soran päälle. Latvala ei löytänyt ek-paketin ensimmäiselle ajokierrokselle kunnon rytmiä, eivätkä auton säädöt olleet kohdallaan. Ennen yön taukoa hän kiri kuitenkin vain 6,6 sekunnin päähän johtavasta Sebastien Ogierista. – Iltapäivällä keskityin siihen, että pysyin ajourassa. Se toi tulosta. Aamulla oli liikaa yritystä. Ei noin liukkaissa oloissa voi vedellä ihan täyttä joka paikkaan, Latvala tuumi. Latvala ja Ogier jakoivat avauspäivän ek-voitot lukemin 4-4. Toisen rallipäivän avannut Clocaenog East sammutti sitten Latvalan menestyshaaveet. – Mutkaan tulo pitkän suoran päässä oli liukkaampi kuin luulin. Minulla ei ollut siitä nuotissa merkkejä. Jouduin jarruttamaan toistamiseen ja sammutin samalla koneen. En saanut sitä heti uudelleen käyntiin ja perä valui penkkaan. Kesti yli kolme minuuttia saada auto takaisin tielle, Latvala muisteli ulosajoa. Latvalan VW:n takaspoileri särkyi, kun ajokkia lykättiin takaisin tielle. Sittemmin rikkoutui vielä toinen etuiskunvaimentaja, ja kun voittosauma karkasi, Latvala ei löytänyt taistelufiilistä ennen kuin päivän viimeiselle erikoiskokeelle, jonka hän voitti. Rallin päätöspäivänä Latvala ajoi neljä pohja-aikaa ja tuli powerstagen maaliin hymyissä suin, tukeva kuusenoksa keulasäleiköstä keikkuen. – Siinä se oli keskellä tietä, ei sitä voinut väistää. Ei se tullut mistään ulosajosta, vaikka sellainen oli kerran lähellä, Latvala kertaili. – Tänään tavoite oli hakea takaisin hyvä tuntuma soralla ajamiseen ja se löytyi. Mestaruuden jo aiemmin varmistanut Ogier voitti kilpailun ennen Mikko Hirvosta, jonka MM-ralliura päättyi Walesin ralliin.