Latvala loisti Korsikan Power Stagella

Jari-Matti Latvalan Korsikan ralli päättyi Power Stagen voittoon ja neljänteen sijaan. Craig Breen pudotti viimeistä edellisellä erikoiskokeella Latvalan viidenneksi, mutta osat vaihtuivat takaisin Power Stagella, kun Latvala kiri 0,1 sekunnilla ohi Breenin.

– Pistin peliin kaiken minkä osasin. Pari paikkaa mentiin leveäksi ja kerran tultiin hypystä rajusti poikittain, Latvala muisteli Power Stagea.

Hyundain Thierry Neuville ajoi voittoon. Sebastien Ogier oli toinen ja Dani Sordo oli kolmas.

Latvalalle Korsikan ralli oli ensimmäinen kuivan kelin asvalttikisa Toyota Yariksella. Hän selvitti sen ilman teknisiä murheita, vaikka alustan ja voimansiirron säätöjä piti hakea kisan aikana.

Korsikan rallin avauspäivän jälkeen Latvala oli kuudes minuutin kärjestä jääneenä.

– Aamulla auto puski vähän ja sitten oli ongelmia kääntymisen ja jarrutuntuman kanssa. Aina kun mennään kovaa ja isoa tietä, kaikki on hyvin. Pikkuteillä oli ongelmia, Latvala setvi.

Heikko kääntyvyys ja jarrutuntuma olivat kiusana vielä toisen ajopäivän alussa, kun iskunvaimenninkokeilu ei tuottanut toivuttua tulosta. Iltapäivälle ajettavuus löytyi.  

– Päivähuollossa vaihdoin samaan keskilukon ohjelmaan, jota Juho Hänninen käyttää. Lisäksi autoon tehtiin pari isoa juttua voimansiirtoon ja se tuli nöyremmäksi ajaa, Latvala kertaili.

Sunnuntaina ajettiin vain 53-kilometrinen erikoiskoe sekä rallin päättänyt 10 kilometrin powerstage.

– Päivän ensimmäisellä erikoiskokeella ajoin mielestäni hyvin, Latvala ihmetteli, kuinka Breen kukisti hänet 4,8 sekunnilla.

 – Se sytytti minut taistelemaan viimeiselle erikoiskokeelle, Latvala sanoi.