Rengasrikko ja koneen lämpeneminen kiusan Argentiinassa

Rengasrikkoa ja moottorin ylikuumeneminen heti kilpailun avauspäivänä toivat puolentoista minuutin tappion kärkeen ja söivät Jari-Matti Latvalan mahdollisuudet kärkitaistoon Argentiinan rallissa, jossa Latvala ajoi viidenneksi.

Voiton vei Thierry Neuville. Belgialainen nousi viimeisellä erikoiskokeella 0,7 sekunnilla oli Elfyn Evansin, joka johti rallia liki alusta pitäen.

Latvala oli vielä avausetapin päivätauolla toisena, mutta iltapäivän etapin ensimmäisellä erikoiskokeelle Toyotan moottorinlämmöt alkoivat nousta ja moottorinohjausjärjestelmä heitti toistuvasti turvamoodin päälle. Se hidasti menoa, vaikka ongelma saatiin huollon puhelinneuvojen avulla kuntoon.  

Päivän viimeistä edellisellä erikoiskokeella Latvala menetti puoli minuuttia rengasrikossa ja putosi kuudenneksi. Hän oli sitä ennen kilpailussa kolmantena.

– Mentiin vähän leveäksi ja takapyörä lähti vanteelta. Matkaa maaliin oli 15 kilometriä, joten ajettiin sillä pätkän maaliin ja siinä meni aikaa. Iltapäivällä pelattiin varman päälle, nostettiin auton ajokorkeutta, mutta en saanut ajamiseen samalaista luottoa kuin aiemmin.

 Toisen ajopäivän kuuden erikoiskokeen etapilla Latvala kiri viidenneksi, kun Mats Östberg putosi Latvalan taakse osin teknisten murheiden takia. Latvala ei päässyt erikoiskokeilla aivan kärkivauhtiin, vaikka suuria ongelmia ei matkalla ollut.

– Aamupäivän erikoiskokeet menivät hyvin. Olin vähän turhan varovainen pitkän pätkän (Los Gigantes) lopussa, kun ajoin siellä viime vuonna ulos. Auton kääntymisen kanssakin oli ongelmia. Iltapäivälle autoon tehtiin huollossa pikkumuutoksia ja sen jälkeen itseluottamus ajamiseen löytyy, Latvala sanoi.

Rallin päätöspäivänä Latvala piti asemat ja otti pisteen Power Stagelta. Vaihtelevilla ja karuilla sorateillä Toyota Yaris ei ollut ajettavuudeltaan vielä sitä mitä Latvala toivoi.

–  Auto ei mene näillä teillä riittävän nöyrästi hitaissa mutkissa. Se näkyi ehkä parhaiten Powerilla, eli El Condorilla, jossa on paljon hitaita mutkia, Latvala summasi kilpailua.