Yö tiputuksessa Portugalin rallissa

Portugalin ralli Jari-Matti Latvala ei hevin unohda. Hän vietti kilpailun päätöspäivää edeltäneen yön tiputuksessa sairaalassa, kun salomonella-bakteeri ja kuume imivät kehosta nesteet. Maalissa hän oli rallin avauspäivän ulosajon hidastamana yhdeksäs.

– Vaikea viikonvaihde, mutta tuli MM-pisteitä. Sairaalassa sain nukuttua yön kunnolla, ja olin sunnuntaina paremmassa kunnossa kuin lauantaina, mutta väsynyt, Latvala tunnusti.

Kilpailun voittoon ajoi M-Sportin Sebastien Ogier. Hän voitti rallin jo viidettä kertaa sivuten Markku Alenin saavutusta. Thierry Neuville oli toinen reilun 15,6 sekunnin erolla.

Latvalan toiveet rallin voitosta karisivat Portugalissa rallin 7. erikoiskokeelle, Ponte de Limalle jonne hän tuli kärkivauhtia. Sitten ajokki kierähti ympäri.

– Olisiko renkaat olleet kylmät vai mikä oli. Jarrut eivät vaan purreet ja tajusin, että mutka lähestyy. Sitten perä osui penkkaan ja auto nousi kahdelle pyörälle, Latvala muisteli.

– Oli todella lähellä, ettei se kaatunut takaisin pyörilleen, mutta meni kuitenkin ympäri. Vedin siinä kahdesti ns. turvaventtiiliä, joka katkaisi bensan syötön. Siinä meni myös hetkeksi jäähdytys, ja sitten tultiin maaliin kone siirtymämoodilla, ja sieltä tultiin takaa ohi.

Rytäkkä pudotti Latvalan liki viiden minuutin päähän kärjestä.

Kilpailun toisella etapilla Latvala piti kuumeen kurissa särkylääkkeillä, mutta ei ruoka pysynyt sillä.

– Mikään ei pysynyt sisässä, enkä pystynyt nukkumaan. Olin aamulla aivan poikki. Varsinkin ensimmäinen pätkä oli hankala, Latvala kertaili.

Ongelmistaan huolimatta Latvala ajoi hämmästyttävää vauhtia. Erikoiskokeilta heltisi koko ajan sijoja 3-5. Sunnuntaisilla erikoiskokeilla Latvala piti asemat. Koko kilpailusta hän kirjasi yhden pohja-ajan.