Power Stage –voitto paikkasi keskeytystä Puolassa

Jari-Matti Latvala päätti Puolan MM-rallin Power Stage -erikoiskokeen voittoon ja kuittasi viisi MM-pistettä. Se paikkasi kisan edellispäivän keskeyttämistä, joka vei edellytykset taistella paikasta kärkikolmikossa.

– Otin Power Stage ensimmäisen ajokerran rauhassa ja nostin fiilistä. Merkkasin tarkasti liukkaat paikat ja pistin sitten toisella ajokerralla kaikki peliin. Pari virhettä tuli, mutta sain tärkeät viisi pistettä, Latvala huokaili.

Edellispäivänä Latvala oli kilpailussa kolmantena reilut 13 sekuntia kärjestä, kun auto jäi tien sivuun 16. erikoiskokeelle kytkimen ja vauhtipyörän petettyä.

– Oli se iso pettymys varsinkin, kun juuri tuolla erikoiskokeella muillakin kärkikuljettajilla, Ott Tänakilla ja Thierry Neuvillellä oli ongelmia. Siinä olisi ollut mahdollisuus nousta rallin kärkeen, Latvala sanoi.

Koilis-Puolan Masurian alueen supernopeilla sorateillä ajettava kilpailu oli poikkeuksellisen vaikea, kun sade liukasti tiet. Varsinkin erikoiskokeiden toinen ajokerta oli mutaisten urien takia haastava.

Latvala johti kilpailua lähes koko avausetapin. Iltapäivän uraisilla teillä kärkipaikka vaihtui kuitenkin yön taukoon mennessä kolmanneksi.

– Aamupäivällä oli välillä hyväkin pito, mutta se vaihteli koko ajan. Iltapäivällä tahtonut saada autoa kääntymään mutaisissa urissa. Nostettiin iltapäiväksi ajokorkeutta, muttei ehkä tarpeeksi, Latvala arvioi.

Latvalan ero rallia johtavaan Hyundain Thierry Neuvilleen oli avauspäivän jälkeen 6,6 sekuntia. Toisena oleva M-Sportin Fordia kuskaava Ott Tänak oli 5,3 sekunnin päässä.

Mestaruustaistelu jatkuu

Lauantaille Latvala sai autonsa istumaan paremmin mutaisille teille, mutta kytkinvika söi onnistuneiden säätöjen tuomat edellytykset nousta kärkitaistoon.

– Aamun erikoiskokeilla pito vaihteli aika lailla ja joissakin paikoin oli aika paljon uria. Nyt tuntui, että saatiin auto menemään urissakin aika hyvin. Sikälikin keskeytys oli harmi, Latvala sanoi.

Kilpailu päättyi Thierry Neuvillen voittoon. Hän kukisti tallitoverinsa Hayden Paddonin 1.23,9 minuutilla. Kun Tänak ajoi ulos ja jäi pisteittä, 20:nneksi sijoittunut Latvala nousi MM-sarjassa kolmanneksi. Hän ajoi kilpailussa neljä pohja-aikaa.

– Mahdollisuudet taistella mestaruudesta ovat vielä olemassa, Latvala tuumi.