Latvalalle raastava pettymys Jyväskylässä

Jyväskylän MM-rallin voitto oli jo vahvasti Jari-Matti Latvalan otteessa, kun vika Toyotan moottorinohjausyksikössä keskeytti kilpailun.

– Ilman muuta yksi suurimmista pettymyksistä minun urallani. Oli hyvä fiilis ja nautin ajamisesta, mutta kun tuollainen ongelma iskee, ei ole mitään tehtävissä, Latvala sanoi.

Latvala oli noussut lauantain etapilla kilpailun johtoon 8,5 sekunnilla, kun vajaat kahdeksan kilometrin Ouninpohjan lähdöstä Toyotan moottori hiljeni ja kuljettajan maailma pimeni.

– Virrat katosivat ilman ennakkovaroitusta, eikä auto reagoinut mihinkään. Painelin nappeja, mutta ei mitään tapahtunut. Yritin vaikka mitä. Otin päävirrat pois, maakaapelin irti ja kävin läpi liittimiä, mutta mitään ei tapahtunut, Latvala sanoo.

Perjantain jälkeen Latvala oli toinen 4,4 sekuntia rallia johtaneesta Esa-Pekka Lapista. Hän yritti taistella vastaan, kun loistopaikalla 11. autona ajanut Lappi takoi pohja-aikoja. Latvala ajoi etapilla yhden pohja-ajan ja viisi kakkossijaa.

– Yritys karkasi jo vähän liian kovaksi. Jarrutukset alkoivat tulla silmissä. Piti vähän rauhoittaa, Latvala kertaili menoaan perjantaina.

Lauantaina osat vaihtuivat. Ensimmäiset erikoiskokeet Pihlajakoski, Päijälä, Ouninpohja sekä Saalahti ykkönen ja kakkonen merkattiin Latvalan nimiin ennen kuin kisa keskeytyi Ouninpohjaan. Sunnuntain Latvala jatkoi kilpailua Ralli2 –säännön turvin. Hän ajoi päivän WRC–autoletkan kärjessä ja voitti kaksi päivän neljästä pikataipaleesta. Rallin päättäneellä Oittilan Power Stagella hän oli neljäs. Se toi kaksi MM-pistettä.

– Kaikki oli pelissä, täysillä tultiin. Sinne jäi pari paikkaa, jotka olisin voinut ajaa hiukan paremmin, Latvala kertaili Power Stagea. 

Tulosluetteloon Latvalan sijoitukseksi jäi 21. Pohja-aikoja tuli kahdeksan. Ralli päättyi Esapekka Lapin uran ensimmäiseen MM-rallin voittoon. Tallitoveri Juho Hänninen oli kolmas.