Oikutellut sytytys ja rengasrikko kiusana Saksassa

Sytytyksen oikuttelu ja rengasrikko puraisivat terän Jari-Matti Latvalan yrityksestä taistella kärkisijoista Saksan MM-rallissa. Latvala oli kahden pohja-ajan siivittämänä seitsemäs ja taisteli Power Stagelta kolme MM-bonuspistettä. Saksan rallin keskuspaikka siirtyi Trieristä Saarinmaan Bostalseehen. Perinteinen visiitti panssarivaunujen harjoitusalueelle Baumholderiin oli reitillä mukana, mutta Moselin alueen viinitarhojen kupeissa ajettiin vain neljän pikataipaleen verran. Niiden tilalla oli nyt Saarinmaan jouheita, peltoaukeiden välissä kulkevia teitä. Latvalan taival alkoi takuten. Hän oli 13,7 sekunnin päässä rallia johtaneesta Andreas Mikkelsenistä ja ajo kulki, kun keskipäivän huoltotaukoa edeltäneellä yhdeksän kilometrin Waden-Weiskirchen -erikoiskokeella sytytys alkoi oikutella ja Latvala putosi puolentoista minuutin päähän kärjestä.

– Pito vaihteli aamulla, mutta ajo kulki hyvin. Ajatuksena oli pistää lisää vauhtia päivähuollon jälkeen, Latvala sanoi.

Auto tuli kuntoon päivähuollossa kuntoon ja iltapäivällä Latvala ajoi yhden pohja-ajan. Toiseen kilpailupäivään ja 147 ek-kilometrin etapille hän lähti kahdeksannelta sijalta 1.54,7 minuuttia rallia johtavalle Ott Tänäkille jääneenä. Toisen päivän etapilla Latvalan sijoitus koheni seitsemänneksi, mutta ero kärkeen venähti yli neljään minuuttiin rengasrikon takia. Menoa hidastivat myös pienet tekniset ongelmat.

– Aamupäivällä tein virheitä ja meno oli hidasta. Iltapäivällä kiristin vauhtia vauhtia, mutta pitkällä Panzerplatten pätkällä meni rengas. Se piti vaihtaa siellä ja siinä meni kaksi minuuttia, Latvala kertaili.

Sunnuntain neljän pikataipaleen ja noin 50 ek-kilometrin etapilla Latvala oli päivän ensimmäistä erikoiskoetta lukuun ottamatta kolmen parhaan joukossa. Kisan päättäneellä St. Wendeler Land -erikoiskokeella hän oli kolmas, joka toi saman verran MM-bonuspisteitä.

-Vasen etupyörä osui johonkin pätkän alussa. Luulin pitkään, että minulla on rengasrikko, siksi en yrittänyt ihan täysillä. Sitten vielä melkein ajettiin yksi paikka pitkäksi, Latvala harmitteli ajoaan Power Stagella. 

M-Sportin Ott Tänak ajoi rallista ensimmäisen voittonsa MM-sarjan asvalttikilpailussa. Hän kukisti toiseksi tulleen Citroenin Andreas Mikkelsenin 16,4 sekunnilla. Latvalan ero kärkeen jäi tekniikkaongelmien ja rengasrikon takia reiluun kolmeen minuuttiin.