Katalonian ralli päättyi öljyvuotoon

Katalonian rallista tuli kauden neljäs perättäinen MM-koitos, jossa Jari-Matti Latvalan mahdollisuudet nousta kärkitaistoon hyytyivät tekniseen vikaan. Kilpailu päättyi heti avauspäivänä öljyvuotoon. Katalonian ralli alkoi Salousta kuudella soralla ajetulla erikoiskokeella, joista kahdesti ajettu vajaan 39-kilometrin Terra Alta sisälsi myös asvalttiosuuden. Latvala ehti ajaa rallin pisimmän ek:n vain kerran.

– Kun mentiin toista kertaa, siinä oli ensin tankkaus ja punnitus. Siellä FIA:n tekninen kaveri sanoi, että autosta vuotaa öljyä. Mentiin katsomaan ja todettiin, että se on vakavampi homma, Latvala sanoo.

Terra Alta oli perjantain viimeinen erikoiskoe, mutta sinne Latvala ei enää startannut. Keskeyttäminen oli ainoa vaihtoehto.

– Öljyä oli vuotanut jo niin paljon, eikä sitä ollut mukana niin paljoa kuin olisi tarvittu, Latvalan kartturi Miikka Anttila sanoi.

Keskeyttäessään Latvala oli seitsemäs. Eroa kilpailun kärkeen oli reilut 16 sekuntia. Ennen keskeytystään Latvala ehti ajaa yhden pohja-ajan.

– Huollossa todettiin, että ongelma oli sitä luokkaa, ettei kilpailua voinut enää jatkaa seuraavina päivinä, Latvala harmitteli.

Kilpailun voitti Citroenin Kris Meeke. Sebastien Ogier oli toinen 28 sekuntia kärjestä ja hänen M-Sport- tallikaverinsa Ott Tänak kolmas 33 sekuntia voittajalle jääneenä. Juho Hänninen oli Toyotalla neljäs.