15 vuoteen ei ole ollut valmistaja- ja kuljettajatitteli auki viimeiseen kilpailuun mennessä. Sebastien Ogier, Thierry Neuville ja Ott Tänak taistelivat kuljettajatittelistä ja Toyota sekä Hyundai merkkitittelistä. Käytännössä Toyotan tavoitteena oli saada vähintään 2 autoa viiden joukkoon merkkimestaruuden varmistamiseksi, ja jotta Tänak voittaisi mestaruuden, pitäisi hänen voittaa kilpailu sekä vaatisi muilta vielä vähän epäonneakin.
 
Motivaatio oli korkealla auttaa tiimiä voittamaan merkkimestaruus ja ottaans. ”akat pois”, kun vuosi sitten keskeytin 3 km ennen maalia omaan virheeseen.
 
Kaksi ensimmäistä päivää ajettiin kuivissa olosuhteissa ja olimme hyvin kilpailukykyisiä eikä ongelmia ollut. Kaikki näytti tuloksellisesti erittäin hyvältä, kun olimme kaksoisjohdossa lauantain päätyttyä. Olin jo ehtinytkin johtaa rallia lauantaiaamuna, mutta iltapäivällä ajoin turhan aggressiivisesti ja renkaani kuluivat liikaa. Loppuun ajetuilla renkailla en pystynyt pitämään normaalia vauhtia yllä ja sitten vielä yleisö-ek:lla tuli vesisade, joten olin vaikeuksissa pidon kanssa, mutta läpi päästiin.
 
Sunnuntaiaamuna tuli vesisade ja teki teistä hyvin liukkaita paikoitellen, mutta se sopi minulle. Vaikeissa olosuhteissa eroja pystyy tekemään
helposti, mutta virheen tekeminen on myös yhtä helppoa. Thierry Neuville ja Ott Tänak ajoivat viimeisenä päivänä ulos ja keskeyttivät. Tämä mahdollisti Ogierin ”kruisailun” maaliin sijalla 5 varmistaen kuljettajien maailmanmestaruuden.
 
Minulle viimeisestä päivästä tuli huikea onnistuminen, kun pidin auton tiellä ”omalla kontrolloidulla ajolla”. Se toi voiton sekä samalla
varmisti tiimille merkkimestaruuden. Olin jo luopunut ajatuksesta voittaa ralli kaudella 2018, mutta onneksi tilanteet muuttuivat. Toiseksi ajoi
Hayden Paddon ja kolmas oli Mads Östberg.