Korona-pandemia iski 15.3 maailmalla ja vei myös rallit pois kilpailukalenterista. Onneksi tilanne parantui kesän aikana ja päästiin viimein ajamaan kilpaa loppukesästä.

Lahdessa oli alun perin tarkoitus ajaa perinteinen EM Lahti Historic Rally, mutta Korona-pandemian vuoksi se peruuntui. Alkuperäisestä kilpailusta kuitenkin tehtiin yksipäiväinen kansallinen ralli, joka ajettiin Lammilla.

Kilpailussa ajettiin 3 erikoiskoetta kahteen kertaan, että kokonaisuudessa 6 ja nuotitus tapahtui kilpailun aamuna. Viimeksi olin ajanut kilpaa helmikuussa, niin rehellisesti sanottuna jännitystä oli ilmassa ennen kilpailun alkua.

Ajaminen ei ollut parasta mahdollista, mutta kyllä se muillakin tauko oli vaikuttanut, kun ajoimme ”pohjat” erikoiskokeille 1&2. Ek 3:n alussa jarrupoljin alkoi pehmentyä ja aloin epäillä, että pyöränlaakeri on löystynyt, mutta pari kilometriä myöhemmin vasen etupyörä irtosi täysin yllättäen. Onneksi pyörä ei osunut kehenkään ja sain pysymään auton tiellä. Vauriot eivät olleet suuret, mutta keskeytys oli edessä.

Taakse oli juuri vaihdettu uudet pinnapultit, mutta edessä oli käytetyt. Vasemman etupyörän pinnapultit katkesivat venymisen seurauksena. Kova käyttö oli rasittanut etupään pinnapultteja ja emme olleet tarkastaneet niitä. Jatkossa osille on tarkemmin laskettava kilometrit.