Hyvin menneen Kouvolan SM-rallin jälkeen Toyota Celicaani oli tarkoitus tehdä pieni huolto ja sitten kohti kotikisaa. Huoltoa tehdessä tuli kuitenkin esiin rikkoutuneita osia ja työ oli luultua suurempi, mm. turbo vaihdettiin. Aika alkoi käydä vähiin, mutta kaikki saatiin kuntoon päivä ennen kilpailua.

Auton tultua kuntoon lähdin säätämään valoja rallin pimeässä ajettavia erikoiskokeita varten. Sillä matkalla kuitenkin auton etuperänvälityksestä irtosi hammas, joka tuli jakolaatikon kuoresta läpi ja öljyt ”mäkeen”.

Vain päivä oli aikaa vaihtaa jakolaatikko, mutta mekaanikot tekivät upeaa työtä ja saivat auton ajoissa kuntoon.

Kilpailu alkoi meidän osalta ainakin tunnin myöhässä erinäisten viivästysten vuoksi, ja kun starttasimme ensimmäiselle erikoiskokeelle, niin silloin turbo hajosi lähtöön. Pääsin raahautumaan 800m ek:n lähdöstä ensimmäiseen risteykseen, mutta kilpailu oli osaltamme siinä.

Turbo oli siis vaihdettu ja sillä oli ajettu vain 50km, mutta tekniikka kun ei koskaan kerro etukäteen, koska se hajoaa.