Historic Rally Trophyn toinen osakilpailu kaasuteltiin vanhoilla ”Jyskälän pätkillä” Korpilahden ympäristössä.
 
Ensimmäisen erikoiskokeen lähdössä tuli ns. hässäkkää, kun oli kommunikaatiokatkos lähtöajasta. Kysyin ek-päälliköltä: ”Onko lähtö seuraavalla minuutilla? Sain vastauksen, että ”seuraavilla”, ek-päällikkö tarkoitti valoja. Seisoimme 15s lähdössä ennen kuin hoksottimet tajusi lähteä liikkeelle. Kun pääsimme matkaa, niin Hännisen huusi:  ”rauhassa vaan, kyllä me saadaan ajettua hävitty aika myöhemmin kiinni”! Hännisen sana puri ja maltoin mieleni olla sähläämättä.
 
EK1 sekoilun jälkeen ajettiin EK2 Saalahti, joka oli minulle erittäin tuttu Toyotan testeistä sekä MM-rallista. Latasin tulemaan sen minkä uskalsin ilman suurempia riskejä.  Oli mahtavaa ajaa ja Celica istui hienosti keski-suomalaisille sorateille, mutta moottorin lämmöt kävivät korkealla, niin se söi vähän tehoja.
 
Loput eriskokeet menivät erinomaisesti ja hauskaa oli Hännisen kanssa, ja ehdittiin antamaan jopa välikommentteja puolin että toisin.  Historic-luokassa tuli voitto ja olin koko rallin toiseksi nopein. Harmillisesti voitto jäi vain 4,5 s päähän. Tulos olisi saattanut olla parempi, kun ei olisi odotellut ”pätkän” lähdössä.