6 vuoden tauon jälkeen pääsin ajamaan yhdestä suosikkiralleistani. Ensimmäisen kerran olin mukana Lahdessa vuonna 2009 Ford Escortilla, myöhemmin Audi Quattrolla ja nyt Toyota Celicalla.

Ralli alkoi Orimattilan suunnassa ja heti ensimmäisellä erikoiskokeella vaihdelaatikon öljynsuodatin irtosi ja vaihdelaatikosta tuli kaikki öljyt ”mäkeen”. Auto muuttui lähinnä 2-vetoiseksi, kun laatikossa ei ollut öljyä, koska samalla hävisi paineet keskilukosta, joka jakaa voiman etuakselin ja taka-akselin välillä.

EK3 jälkeen huollossa saatiin auto kuntoon ja pääsin ajamaan normaalisti EK:t 4-6, mutta sitten oli edessä toinen ongelma korjattavaksi.  Kytkintä painettaessa auton moottorin käyntiääni muuttui, joka ”kieli” kampiakselin liikkumisesta. Tähän taas vaikutti se, että kampiakselin päittäisvälyslaakerit olivat pettäneet. Jos kampiakseli pääsee liikkumaan, niin se helposti tekee moottorille täystuhon.

EK6 jälkeen iltahuollossa mekaanikot päättivät vaihtaa laakerit moottoriin altapäin, sillä en halunnut missään tapauksessa keskeyttää rallia. Operaatio oli erittäin haastava, mutta mekaanikot suoriutuivat mahtavasti, sillä laakerien vaihtoon meni 54 minuuttia, 9 minuuttia yli sallitun huoltoajon, josta tuli 1 min 30s aikasakkoa. 

Jos ylitystä olisi tullut yli 15min, niin olisimme olleet ulkona kilpailusta!

Toinen kilpailupäivä ajettiin Lammin suunnassa ja heti päivän avaus EK7 Ylänne oli suosikkini. Latasin menemään aika rajusti ja maalissa kartturini Juho Hänninen totesi: ”Niin paljon mentiin poikittain, että en uskaltanut edes ulos katsoa nuottivihkosta”. 

Toisen päivän ”pätkät” olivat erittäin hienoja ja nautin ajamisesta sekä Celicakin toimi moitteettomasti!

12 ajetun erikoiskokeen jälkeen voitimme rallin n. 2,5 minuutilla ennen Audilla ajaneita Kari Kivennettä, Asko Sairasta ja kolmanneksi kaasutelluita Sami Pajaria, Janni Hussia. Voitto Lahdessa oli minulle oli kuudes ja kolmas eri automerkillä.