Lokakuussa 2022 ajoin ensimmäisen virallisen kilpailuni asvaltilla Toyota Celica ST165:lla Rally Legendissä, San Marinossa. Kartturin paikalle ensimmäistä kertaa istahti Janne Ferm, joten uusia kokemuksia oli luvassa.

Kilpailu alkoi pimeässä ajetuilla erikoiskokeilla ja todettakoon, että Celican valot eivät olleet nykyralliautojen tasolla, joka lisäsi haastetta. Yritin välillä jopa kurkkia konepellin yli nähdäkseni paremmin. Liekö pimeys ollut syynä vai liian kova tilannenopeus, kun ajoin ek:lla 2 shikaanissa keula edellä paaliin. Konepelti ja puskuri taittuivat, mutta onneksi valot pysyivät ehjinä. Fermiltä ei kehuja tullut!

Kilpailun toinen päivä sujui paljon paremmin, kun sain autoon lisää luottoa sekä löysäsin takajousitusta saadakseni lisää pitoa jarrutuksiin.

Päivän aikana ajoin kilpaa Subarulla liikkeellä ollutta Andrea Ziviania vastaan, hänen ollessa joka toisella ek:lla nopeampi kuin minä. Illan kahdella viimeisellä ek:lla sain puristettua lisää eroa, kun lisäsin yritystä pysyen kuitenkin tiellä.

Sunnuntaina, kilpailun viimeiseen päivään lähdettäessä ero oli 16 sekunnin luokkaa ja pystyin hiukan löysäämään vauhtia. Pyrin ajamaan järkevästi, joka ei ole ollut niin tyypillistä minulle, mutta nyt se toimi ja lopulta rallin voitto irtosi 8,3 sekunnin erolla ennen Ziviania. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Lancialla kurvaillut Simone Romagna.