Huipputulos oli hopeatarjottimella

En saanut Portugalin MM-rallista todellakaan sellaista tulosta, jota lähdin sieltä hakemaan. On ihan rehellisesti sanottava, että minulle ja tallikaverilleni Petter Solbergille tarjottiin oikein hopeatarjottimella huipputuloksia tästä rallista. Kaikki näytti nimittäin torstain jälkeen todella hyvältä. MM-sarjaa johtanut Citroën-tallin Sebastien Loeb keskeytti kisan jo silloin, joten meillä oli sauma kaventaa hänen etumatkaansa. Loeb ajoi ulos sen verran rajusti, että hänen autonsa turvakaareen tuli jälki, eikä hän voinut sen takia jatkaa kisaa. Perjantaina olosuhteet muuttuivat kuitenkin käsittämättömän hankaliksi. Täällä kisapaikalla ei ollut satanut kolmeen tai neljään kuukauteen, mutta nyt iski rankkasade. Sadevesi jäi seisomaan tien päälle, eikä se imeytynyt kovin nopeasti. Teistä tuli kuravelliä, tienpinta muuttui todella liukkaaksi ja sumu vaikeutti olosuhteita entisestään. Minäkin yritin ajaa varovasti, sillä tiesin, että siinä tilanteessa pitäisi olla malttia. Rankkasade toi kiviä rinteiltä alas, ja minä osuin yhteen niistä perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella. Etupyörä osui kiveen nopeassa vasemmalle kaartuvassa mutkassa ja samalla rikkoutui pultti tukivarresta. Sitten pyörä taittui auton alle, ja auto pyörähti takaperin ojaan. Siinä kohdassa kisa meni pilalle yhden pultin takia. Tuolle erikoiskokeelle jäi yhteensä kuusi autoa. Tallikaverini Petter Solberg joutui lisäksi keskeyttämään heti seuraavalla pätkällä. Se oli tallimme kannalta todella synkkä hetki, ja tuntui todella pahalta. Pystyimme Petterin kanssa jatkamaan kisaa lauantaina superrallisäännön turvin. Petter pystyi nousemaan kisassa lopulta neljänneksi ja minäkin olisin voinut yltää viidennelle sijalle, mutta autooni tuli sähköhäiriö polttoaineen syöttöön. Teimme kartanlukijani Miikka Anttilan kanssa 12 minuuttia hommia erikoiskokeella ja saimme auton vielä toimimaan. Päädyimme kisassa lopulta sijalle 14. Kisan päättäneellä erikoiskokeella olimme toisia, joten saimme siitä sentään kaksi MM-pistettä. Hävisimme sillä erikoiskokeella pohja-ajan ajaneella Dani Sordolle vain 0,3 sekuntia. Jos Portugalin kisasta hakee jotakin positiivista, niin saimme sentään Loebiä kiinni kahdella pisteellä. Toinen positiivinen juttu oli se, että vauhtini oli kisan alussa kohdallaan. Auto on nopea, mutta muuten palaset eivät ole oikein loksahtaneet kohdilleen tämän vuoden kisoissa. Lähden kuitenkin hyvällä mielellä seuraavaan kisaan Argentiinaan. Yritämme onnistua siellä ja ottaa kiinni Citroën-kuljettajia MM-pisteissä. Nyt minä en voi miettiä mestaruustaistoa. Sen sijaan yritän keskittyä ajamaan yhden rallin kerrallaan. Katsotaan sitten loppuvuodesta, missä kohdassa olen MM-pistetaulukossa.

Jari-Matti Latvalan kolumnit ovat luettavissa Ilta-Sanomista heti tuoreeltaan jokaisen MM-rallin jälkeen.