Suuri unelma kävi toteen, kun sain Toyotan konsernin puheenjohtajalta Akio Toyodalta luvan osallistua Suomen MM-ralliin 4 vuoden tauon jälkeen, ja tämä oli minulle 210:s MM-ralli startti.

Olin halunnut kokea Rally1-auton hybriditekniikan ja uuden sukupolven kilpa-auton.

Oli todella jännittävää palata kilpailijaksi tiimipäällikköuralta ja nähdä mitä kilpaileminen MM-tasolla nykypäivänä on. Kilpailuviikko alkoi testillä, joka ajettiin Konnevedellä ja pääsin siellä autolla ajamaan 150km. Sain autoon heti loistavan fiiliksen, ja Rally1-auton voima oli huikea kokemus, n.530hp kun sähkö antoi lisäbuustin. Tämä tuntui nopeimmalta kilpa-autolta millä olin koskaan ajanut.

Ralli starttasi perinteisesti torstai-iltana Harjun erikoiskokeella ja kyllä jännitti kovasti. Päätin ajaa ilman mitään riskejä ehjästi läpi, sillä virhe näyttäisi todella nololta ja se muistettaisiin. Olin yhdeksänneksi nopein häviten 8 sekuntia kärjestä. Paljon tuli häviötä nopeimmalle 3,5km:llä, mutta auto oli ehjä.

Perjantaina ralli alkoi Laukaan ”pätkällä”, ja sade oli kastellut teitä kovasti ja liukkaita paikkoja oli luvassa. Olin päättänyt ajaa olosuhteiden mukaan ilman riskejä ja tehdä viikonlopusta mukavia muistoja. Tätä samaa asiaa minulle oli teroittanut kartturini Juho Hänninen.

Ralli alkoi perjantaina sijalla 9, mutta kisan edetessä sateen liukastamat tiet toivat yllätyksiä huippukuljettajille. Nousimme perjantaina keskeytyksien myötä sijalle 5. 1 min 24s kärjestä.

Lauantaina sateet jatkuivat ja ajaminen piti sovittaa sen mukaan. Västilä tuntui hienolta ”pätkältä”, mutta samaan aikaan vaikealta, kun ei pystynyt luottamaan täysin pitoon. Päivän aikana ei yllätyksiä tullut, vaikka Vekkula 2 tuntui välillä siltä kuin olisi ajanut Safarirallissa ”konsanaan”, kun urat olivat täynnä vettä.

Sunnuntaina innostuin Himos 1:llä hyökkäämään, ja niin muodostui pari tilannetta, joista kartturini Hänninen piti palopuheen: ”Näitä ei sitten tule lisää tai mä hyppään pois kyydistä!”

Power stagen ajoin varmasti ja puhtaasti, joka toi yhden lisäpisteen viidennestä sijasta ja sama sija myös rallista Elfyn Evansin voittaessa kilpailun.

Oli niin huikea fiilis ajaa ”Jyskälässä” kotiyleisön edessä, että maalihaastatteluissa tuli melkein puhuttua enemmän kuin liikaa, mutta onneksi yleisö tykkäsi.