Kartanlukija: Asko Sairanen

Valmistautuminen Neste Oil Ralliin onnistui hyvin. Nuotitusjaksolla saimme vuoden 2005 nuotit päivitettyä ajan tasalle kohtuullisin ponnistuksin. Numeronuotin luku aiheutti hieman hämmennystä etukäteen ja nuotitusjaksollakin. Ensimmäisen kilpailupäivän testierikoiskokeella Laajavuoren maisemissa osuimme edellä ajavan Jan Kopeckyn tielle kaivamaan kiveen. Asiantunteva huolto kuitenkin paikkasi öljypohjaan tulleen halkeaman ennen Killerin erikoiskoetta. Toisen kilpailupäivän ensimmäisen erikoiskokeen Lankamaan alussa sattui spinnaus kovassa vauhdissa, mutta talon piha ja ulkoalueet antoivat mahdollisuuden hallittuun ulosajoon ja aika häviökin oli pieni. Seuraavat erikoiskokeet Laukaa ja Ruuhimäki onnistuivat suunnitellun mukaisesti. Vellipohjan erikoiskokeelle oli hiukan paineita, koska edellisen vuoden keskeytys oli tapahtunut juuri tällä erikoiskokeella. Mökkiperän erikoiskokeelta oli lähdön hyppysuora poistettu ja lopussa oleva oikea kaarre oli erittäin liukas. Toinen kierros samat erikoiskokeet, eikä murheita matkassa. Oli tultu aikataulussa kuin linja-auto pysäkiltä pysäkille. Päivän päätteeksi vielä Killeri läpi onnistuneesti. Sijoitus oli 14. tässä vaiheessa.

Aamulla Vaherin erikoiskokeella sattui erikoislaatuinen ”ulosajo” maalin jälkeen. Saavuimme Himoksen alueelle ja nuotituskopioinnissa oli kartanlukija jättänyt huomioimatta Vaherin ja Himoksen erikoiskokeiden erilaisuuden. Aika erikoiskokeelle tuli oikein, mutta radiossa saimme ”mainosta” koko loppukilpailun ajan ”ulosajostamme”.

Ouninpohja Lännen ja Idän ajoimme hallitusti sijoitusta parannellen. Kokonaissijoitus oli jo kymmenes. Urrian jälkeen oli vuorossa Ouninpohjan erikoiskokeet uudelleen ja Ounin Lännen puolessa välissä automme oikean takarenkaan muussit tulivat ulos renkaasta vanteen vaurioitumisen seurauksena ja aiheutti tulipalon. Renkaan vaihdossa ja palon sammuttamisessa kului aikaa useita minuutteja. Seuraavankin erikoiskokeen ajoimme siirtymävauhtia auton palossa aiheutuneiden vaurioiden takia. Sijoitus putosi tosi paljon (23.), mutta huolto sai auton kuntoon ja ajoimme kaksi päivää ensimmäisenä autona tosi hyviä Keski-Suomalaisia sorateitä. Lopulta olimme 17. yleiskilpailussa.

Suuret kiitokset kaikille projektiin osallistuneille sponsoreille. Kiitokset huoltohenkilöille ja mukana olleille suurille fanijoukoille niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

yleisen 17.

Toyota Corolla WRC
Huoltoteamina Latvala Motorsport Oy
Kilpailuinsinööri Asko Kosonen