Tehtävänä kotikisassani oli olla tiimipeluri ja auttaa tallikaveriani Mikko Hirvosta maailmanmestaruustaistelussa. Puolan tapahtumat olivat vielä hiukan mielessä rallin alussa ja se varsinkin näkyi perjantain ensimmäisillä erikoiskokeilla: seisoin liikaa jarrulla ja ajo oli varovaista. Perjantaina rallissa ajettiin kaksi kertaa Mökkiperän ek, joka on ollut kahtena edellisenä vuonna eräänlainen ”peikko” minulle, mutta tänä vuonna ek ajettiin järkevästi ilman virheitä. Sain ajamisen juonesta kiinni perjantai-iltana ja päätin päivän neljännellä sijalla 10 sekuntia Dani Sordoa perässä. Mikko Hirvonen johti rallia ja Sebastian Loeb oli toisena. Varhain lauantaiaamuna heräsin kovaan mahakipuun enkä pystynyt sen jälkeen enää nukkumaan. Jouduin aloittamaan kilpailupäivän hyvin huonossa kunnossa. Ennen aamun ensimmäistä ek:ta Leustua en ollut varma, kuinka pystyn ajamaan. Sitkeästi lähdin kuitenkin taistelemaan, mutta vaikeata se oli, sillä tuntui, että ruoka tulee kurkusta ylös. Jouduin ottamaan hypyt vähän rauhallisemmin, mutta pystyin onneksi pitämään Sordon kanssa taistelua yllä. Oloni koheni erikoiskoe erikoiskokeelta, ja kun pääsin vielä käymään huollossa ja tapaamaan lääkärin niin tilanne helpottui. Lauantain iltapäivänä oloni alkoi olla aika hyvä ja vaikeampia ”pätkiä” oli luvassa, niin päätin hyökätä: Kavala ja Väärinmaja olivat päivän viimeiset ek:t ja onnistuin ajamaan molemmille ek:ille ”pohjat” ja nousemaan Sordon ohi 10 sekunnilla. Pari tilannettakin matkalle mahtui… Sordo oli ajanut kaksi päivää loistavasti ja tiesin, että viimeisenä kisapäivänä eli sunnuntaina hän vielä yrittää hyökätä ja niinpä jouduin ajamaan tosissaan, mutta suurempia riskejä vältellen. Päivä aloitettiin Hannulasta ja sitten legendaarinen Myhinpään ek kahteen kertaan, joka oli viimeksi ajettu n. 15 vuotta sitten. Tämä ek toi kisaan paljon tunnelmaa ja yleisöäkin oli runsaasti liikkeellä. Rallin viimeisenä ek:na ajettiin Ruuhimäki. Ajoin viimeisen ek:n ilman virheitä ja palkintona maalissa odotti kolmas sija. Mikko Hirvonen piti pintansa loppuun asti ja voitti rallin ennen toiseksi ajanutta Sebastian Loebia. Kolmas sija kotirallista oli minulle iso asia ja tiimikin oli hyvin tyytyväinen suoritukseeni.