Kartanlukija: Miikka Anttila

Saimme auton oikein hyviin säätöihin Shakedownissa, mistä tulikin hyvä fiilis lähteä kisaan. Itse kilpailu saikin aivan uskomattoman alun, sillä onnistuin ajamaan pohjat heti ensimmäiselle erikoiskokeelle.

Seuraavatkin kaksi ek:ta meni vielä mukavasti ja saavuimme ensimmäiseen huoltoon rallin johdossa 1,5 sekuntia ennen Grönholmia. Itseluottamus, keskittyminen ja fiilis autoon olivat kunnossa ja ajo sujui. Toisaalta sain myös paljon hyötyä lähtöpaikastani, sillä olin vasta kahdeksas auto reitillä perjantaina. Huollon jälkeen suunnattiin uudelleen aamun ajetuille erikoiskokeille ja tiesin, että nyt pitää ajaa kovaa, jos haluaa pärjätä, sillä nyt kaikille tiet olivat pidoltaan samanlaiset. Ek 4 tulikin vielä mukavasti: olimme kolmas, mutta Grönholm siirtyi kuudella sekunnilla johtoon. EK 5 ei sitten ollut minulle suotuisa, sillä 3,5 km ek:n lähdöstä kiristyvässä vasemmassa oli kivi sisällä, leikkasin hiukan liian sisältä, vasen etupyörä osui kiveen ja rikkoi alatukivarren kiinnityksen taittaen pyörän alle. Keskeytys oli edessä upeasti alkaneessa rallissa.

Lauantaina starttasimme Super Rallin turvin takaisin kilpailuun, mutta kymmenen minuuttia kärkeä perässä. Jouduimme ajamaan aamun toisena autona tiellä ja iltapäivällä ensimmäisenä autona. Siinä todella huomasi, kuinka vaikeata on ajaa aura-autona. Aamun ajat eivät olleet erikoisia, mutta iltapäivällä saimme pari hyvää aikaa. Sunnuntaina oli kuusi todella hyväkuntoista ja mielekästä erikoiskoetta. Sunnuntaina pyrin ajamaan hyviä ek-aikoja ja tuomaan auton maaliin, että olisi hyvä mieli lähteä kohti Kreikkaa. Olimme ek-ajoissa sunnuntaina sijoilla 2-6 ja tulimme maaliin rallin yhdeksäntenä ja saimme vielä kaksi valmistajien pistettä. Rallista jäi kuitenkin hyvä mieli, koska vauhtini oli parempaa kuin koskaan aikaisemmin.

Yleisk. 9.

Ford Focus WRC -06
Huoltoteamina Stobart