Vuoden 2020 Mesikämmen Ralli jouduttiin perumaan huonon talven vuoksi ja nyt 2021 rallia uhaksi koronapandemia, mutta onneksi järjestäjän hienojen ponnistelujen ansiosta kilpailu pystyttiin ajamaan ilman yleisöä.

Rallissa oli 4 erikoiskoetta, joista 3 ajettiin Töysän puolella ja 1 Ähtärin Myllymäellä. Minulle oli luvassa kotitiet ja vieläpä erikoiskoe 2 meni mummolani ohitse sekä käytti tieosuutta, jota harjoittelin paljon 16-vuotiaana. En ollut päässyt ajaamaan kilpaa mummolan ohitse kuin ainoastaan vuonna 2006, niin odotin rallia kuin ”kuuta nousevaa”. Olimme matkassa omalla tutulla Toyota Celicallani ja isä oli nyt myös kisaamassa omalla Celicallansa, joten Latvala Motorsport oli ilmoittautunut kilpailuun kahden Celican voimin. 

Itse kilpailu sujui ilman ongelmia ja ajaminen oli suuri nautinto, sillä lunta ja pakkasta riitti. Ajaminen oli pienen tauon jälkeen vähän kulmikasta, mutta viimeisellä ek:lla ajo meni nappiin, kun kartanlukija Hänninen ohjeisti pitämään keulan sisällä ja tulemaan suoralla autolla mutkasta ulos. Ainoastaan yksi nuotti oli jäänyt liian hitaaksi, niin nostin turhaan. Isäkin onnistui ajamaan ehjän kisan, vaikka viimeisen ek:n maalissa jouduin sammuttamaan lumella pientä tulta hänen autonsa alta, kun turbon öljyputkeen oli tullut halkio.

Rallista tuli oman Historic-luokan voitto ja olimme yleiskilpailun nopein, mutta olihan minulla kotietu. Hienoa oli nähdä isän suoritus kahden vuoden tauon jälkeen, ja hän sijoittui Historic-luokassaan toiseksi minun jälkeeni ja oli yleiskilpailun 11.