Odotin kilpailulta paljon, sillä olin edellisenä vuonna taistellut rallin voitosta aina viimeiselle erikoiskokeelle asti, mutta silloin jäin toiseksi Sebastian Loebin voittaessa rallin. Voittotaisteluun ei kuitenkaan tällä kertaa ollut mitään asiaa, mutta kisa kyllä kasvatti taas luonnetta. Rallin ensimmäisellä ek:lla vetoakselin ulkonivel särkyi ja auto muuttui kolmivetoiseksi. Tämän lisäksi ek:n loppupuolella vetoakseli tuli kokonaan ulos nivelestä rikkoen etujarrupiirin. Jouduin ajamaan ek:t 2 ja 3 komivetoisena ja pelkillä takajarruilla, joka tuotti tilanteita. Kolmannen ek:n jälkeen päästiin ns. kevyeen huoltoon, missä sai vaihtaa kilpuriin ainoastaan osia, jotka kulkivat autossa mukana. Saimme huollossa jarrut kuntoon, mutta vetoakselille emme voineet tehdä mitään. Seuraavat 3 ek:ta oli taas ajettava kolmivetoisena. Perjantain päätyttyä olin rallissa yhdeksäntenä, mutta ongelmien vuoksi n. 7 minuuttia kärkeä perässä. Lauantaina halusin ajaa hyviä aikoja, mutta en saanut oikein rytmistä kiinni, ja auton säädötkään eivät olleet parhaat mahdolliset nopeille Etelä-Walesin metsäteille. Ajat olivat viiden nopeimman joukossa, mutta ”pohjiin” ei vauhti riittänyt. Yritin ehkä välillä vähän liikaakin ja ajo ei ollut sen vuoksi rentoa. Nousin päivän aikana sijoituksissa yhden pykälän eli kahdeksanneksi. Rentous oli sunnuntain teema, ja ajo sujuikin paremmin heti aamun ensimmäisellä ek:lla ja parani vielä aamun toisella ”pätkällä” maalilipulle asti. Maalin jälkeen lopetin ajamisen liian aikaisin, kun tulossa oli liukas jarrutus ja s-mutkat. Tajusin liukkauden liian myöhään enkä saanut autoa pysähtymään s-mutkiin, jossa auto valui leveäksi osuen maavalliin ja paiskautuen tien toiselle puolelle. Katsojien avustuksella saimme auton tielle ja pääsimme jatkamaan matkaa. Ulosajossa ei tullut ulkoisia vaurioita, mutta oikea takapyörä kääntyi 45 astetta oikealle ja oikea takavetoakseli katkesi. Jouduimme ajamaan rikkinäisellä autolla viimeiset 2 ek:ta, mutta sitkeästi ja varovasti selviydyimme maaliin vielä nousten tuloksissa yhden sijoituksen Ogierin keskeytyksen myötä. Hirvonen ja Loeb kävivät uskomattoman kamppailun maailmanmestaruudesta, jonka Loeb sitten rallin voiton myötä otti itselleen. Tämä kauden viimeinen kilpailu oli minulle vaikea niin kuin koko kausi oli ollut, mutta jos pystyn kääntämään vaikeudet voitoksi, niin ensi vuonna ollaan paljon vahvempia.