Kilpailua varten oli valmistauduttu huolellisesti, sillä olin ollut päivän rata-autoilija Olli Haapalaisen opissa Alastaron moottoriradalla sekä olin ajanut testiä 550km kahdessa päivässä, joka on minulle lukumäärällisesti ennätys tähän mennessä. Autonkin säädöt tuntuivat paremmalta kuin koskaan aikaisemmin asvaltilla. Kilpailu kuitenkin alkoi kankeasti perjantaiaamun kosteilla, mutta kuivamaan päin olevilla teillä. Itseluottamusta ei meinannut löytyä ja Haapalaisen opitkin olivat kadoksissa. Ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen olin viidentenä, mutta sen jälkeen tipuin kuudenneksi ja kaverit edellä ajoivat karkuun. Iltapäiväksi muutin autoa ja ajoni parani huomattavasti, mutta se ei valitettavasti näkynyt sijoituksissa. Lauantaihin starttasin kuudentena pieni toivo mielessä, että voisin ajaa kiinni viidentenä olevan Sebastian Ogierin. Heti päivän ensimmäisestä ek:sta alkaen Ogierin vauhti oli minulle liikaa, vaikka ajoni oli parempaa kuin viime vuonna. Edelläni olevat kilpakumppanit menivät päivän aikana menojaan, ja minä pysyin kuudentena ja tuskailin vähän lukkiutuvien takajarrujen kanssa. Olin lauantain jokaisella ek:lla kuudenneksi nopein. Sunnuntaina sain takajarruja paremmaksi ja ek-ajat alkoivat lähestyä kärkeä ja lopulta ajoin rallin viimeiselle ek:lle ”pohjat”, josta olin hyvin iloinen. Paransin Kataloniassa vauhtiani vuodesta 2008 0,2 sekuntia per km, mutta silti tulokseksi jäi kuudes sija. Rallin voitti odotutetusti Sebastin Loeb, Dani Sordon ollessa toinen ja Mikko Hirvonen kolmas. Citroen varmisti tässä kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa merkkimestaruuden. Töitä jäi vielä tehtäväksi asvalttiajamiseen!