Olen voittanut tämän rallin vuonna 2009 ja ollut ensimmäisen kerran ajamassa Sardinian saarella Costa Smeralda-rallissa vuonna 2003. Ensimmäinen MM-ralli Sardiniassa ajettiin vuonna 2004, joka päättyi keskeytykseen ensimmäisellä erikoiskokeella taka-akselin pettämiseen etuvetoisesta Suzuki Ignisestä. Fiilis on ollut aina hyvä tulla Sardiniaan ja tänä vuonna toivon ehjää kilpailua, sillä 2 edellistä vuotta olivat menneet ”penkin alle”. Sain unelma-alun kilpailulle, kun voitin aika-ajon ja pääsin valitsemaan lähtöpaikan 13. perjantaille. Kilpailu oli vain 2-päiväinen, joten lähtöpaikan merkitys oli suurempi. ensimmäinen ek lähti käyntiin hyvin ajollisesti, mutta 5km kohdalla hipaisin vasemmalle kääntyvässä mutkassa terävää kiveä, joka kohtalokkaasti repi renkaan kyljen auki. Huomasin renkaan tyhjentyneen 3km myöhemmin, mutta silloin matkaa oli vielä jäljellä yli 20km. Päätös tehtiin, että ajetaan maalin saakka, mutta 5km ennen maalia renkaasta irtosi pinta ja ajaminen pelkällä vanteella kulutti aikaa. Tappiota kertyi lähes 2min. Aloitimme rallin paikalta 12 ja siitä alkoi armoton takaa-ajo kohti parempia sijoja ja laskimme, että 6-joukkoon olisi mahdollista nousta. Pieni masennus meinasi iskeä, mutta päätin lähteä silti yrittämään nousta tuloksissa, sillä kaikki mahdolliset pisteet olisivat tervetulleita. Päivän aikana ajo parani jatkuvasti ja erikoiskokeilla 7 ja 8 olin parhaassa vedossani ajaen pohja-ajat molemmille ”pätkille”. Ek 8 ajettiin pimeässä ja yllättäen pölyä ei ollut pahemmin. Päivän aikana E. Novikov keskeytti ulosajoon ja M. Östbergille sattui ulosajo, niin olin noussut tuloksissa jo viidenneksi yötauolle mennessä. Toisen päivän alussa M. Hirvonen ajoi ulos harmillisesti jääden kiinni ja keskeyttäen. Pystyin ajamaan kiinni D. Sordon ja nousin tuloksissa kolmanneksi päivän puolivälissä. Sen jälkeen keskityin ajamaan kontrolloidusti ilman riskejä. Kaikki meni hyvin loppuun saakka ja onnistuin ottamaan kolmannen sijan vaikean alun jälkeen ja siihen päälle vielä yksi piste Power Stagelta. Tiimikaverini S. Ogier voitti jälleen kerran, mutta toiseksi sijoittui T. Neuville hienon ja kypsän ajon jälkeen. Saimme tärkeät tiimipisteet vahvistaen Volkswagenin johtoa valmistajien sarjassa.