Kartanlukija: Miikka Anttila

Auto tuntui hyvältä testierikoiskokeella ja olimme siellä kolmanneksi nopeimpia. Siitä tulikin hyvä mieli startata kilpailuun.

Ralli alkoi torstai-iltana Killerillä ajetulla yleisöerikoiskokeella, jossa olin kuudenneksi nopein eikä tullut isompia virheitä, joten odotin innolla perjantaiaamua.

Perjantaiaamun ensimmäinen ek oli Vellipohja ja se sujui omasta mielestäni kohtuu hyvin, mutta ek:n maalissa odotti yllätys: olimme ajaneet ek:lle pohja-ajan.

Siirryimme erikoiskokeelle 3 Mökkiperään rallin johdossa, mutta johto ei pitkään pitänyt, sillä menetin ek:lla keskittymiseni ikkunatiivisteen pudottua käsilleni, ja kun lopulta sain sen pois tieltä, sammutin auton risteykseen. Siitä herpaantuminen kasvoi ja 800m myöhemmin jarrutus jäi myöhäiseksi, menin perä edellä ojaan ja jäin kiinni. Meni kaksi minuuttia ennen kuin saimme auton takaisin tielle ja putosimme sijalle 31, mutta silti meillä oli vielä mahdollisuudet nousta pisteille. Ek:t 4-6 menivät mukavasti ja nousimme tuloksissa sijalle 17, mutta ek:lla 7 Palsankylässä oli edessä keskeytys: todella nopeassa ylämäki vasemmassa oli kivi keskellä tietä ja osuin siihen. Siitä auto kimposi ojaan ja ojassa osuimme toiseen kiveen, joka rikkoi oikean puolen takajousituksen. Isku oli niin kova, että rikkoutunut takajousitus osui turvakaareen ja teki siihen reiän. Turvakaaren vaurioiduttua emme voineet osallistua Super ralliin, koska auto ei ollut enää riittävän turvallinen. Kisalla oli upea alku, mutta nolo loppu. Tästä oppineena paremmin mielin kohti uusia kisoja.

Keskeytys

Ford Focus WRC -06
Huoltoteamina Stobart