Kilpailupaikka vaihtui Kemeristä Istanbuliin ja samalla tiestö vaihtui teknisiltä, kovapintaisilta teiltä nopeille, kivisille. Rallin toisena päivänä ajettiin myös osuuksia asvaltilla sorapyörillä, mikä vaati nopeita rytmin muutoksia, mutta pääpaino rallissa oli kuitenkin soralla. Aloitin kilpailun perjantain avauserikoiskokeella toiseksi nopeimmalla ajalla, mutta sen jälkeen rytmini katosi ajamisesta erikoiskokeilla 2, 3 ja 4. Ek:n 4 jälkeen käytiin huollossa, jonka jälkeen mentiin ajamaan aamun ek:t uudelleen sekä lisänä yleisö-ek Istanbulin keskustassa. Iltapäivällä ajaminen taas sujui, mutta silti kuljettajat Dani Sordo ja Sebastian Ogier pitivät kovaa vauhtia. Ogier johti rallia perjantain jälkeen, Sordo toisena ja Mikko Hirvonen kolmantena. Olin kuudentena,mutta ero kärkeen ei ollut kuin 27,5 sekuntia. Lauantai-aamun ensimmäinen ek oli n. 18km pitkä, josta ensimmäiset 13km oli asvaltilla. Minulla oli hyvä lähtöpaikka olla kuudentena autona tiellä, ja tarkoitus oli hyödyntää sitä. En päässyt kuin 1km:n ek:n alusta, kun melkein täyttä mentävä pitkä oikea yli nypyn koitui kohtalokseni. Mutka oli merkattu nuoteissani ajettavaksi täyttä, ja kun renkaat olivat vielä kylmät, niin auto lähti pitkään luisuun, ja vaikka pidin kaasun pohjassa, niin siitä auto ei enää noussut, vaan osui ojaan ja lensi katolleen ulos tieltä. Onneksi paikalle saapui muutamia ihmisiä, ja saimme auton 4 minuutissa takaisin tielle ja jatkamaan matkaa. Auton keula painui kasaan kaadossa, mutta mitään ohjauksen/jousituksen osaa ei vaurioitunut. Keulan painuessa kasaan turbon letkuun tuli reikä aiheuttaen ohivuodon, jolloin auto oli käytännössä turboton. Ajoimme autolla hiljaa ek:t 10 – 13 läpi päästen huoltoon, mutta menetimme aikaa yli 18 minuuttia ja tipuimme sijalle 17. Huollossa auto saatiin kuntoon, ja tavoitteena oli yrittää vielä nousta 10 parhaan joukkoon ja saada tiimipisteitä. Iltapäivän ek:t sujuivat ongelmitta ja nousimme tuloksissa sijalle 12. Sunnuntai-aamun ek:t 18 ja 19 peruttiin sateen tehden niistä liian mutaisia. Iltapäivällä ek:t päästiin ajamaan kuitenkin uudelleen niiden kuivahdettua riittävästi. Niiltä löytyi kuitenkin osuuksia, jotka olivathyvin liukkaita ja jopa hiukan stressaavia ajaa. Yhdellä näistä liukkaista osuuksista Sordo ajoi ulos ja keskeytti. Päivä sujui omalta osaltani maltillisesti ja nousimme tuloksissa lopulta sijalle 8 saaden 4 henkilökohtaista ja 6 tiimin MM-pistettä. Sebastian Loeb voitti jälleen kerran, Petter Solbergin ollessa toinen ja Hirvosen kolmas.