Kauden viimeinen MM-osakilpailu käytiin Pohjois-Walesin metsäteillä, mutta huoltoparkki oli viety Chesteriin Englannin puolelle. Erikoiskokeita ajettiin peräti 22kpl ja mukaan oli otettu erittäin vanhoja ”RAC-rallin pätkiä”. Reitti oli yli 300 erikoiskoekilometriä, mutta peräti 1200 km siirtymiä. Aloitin rallin aika-ajon 4-sijalla, mutta lähtöpaikaksi valitsin paikan 1 eli ensimmäisenä avaamassa reittiä. Kilpailu alkoi torstai-iltana pimeässä ajettavilla erikoiskokeilla, kun pe-su ajettiin päivänvalossa. Sebastian Ogier ja Thierry Neuville aloittivat kisan vahvasti ja olinkin heidän perässään kolmantena ensimmäisen päivän jälkeen Ogierin johtaessa. Toisen päivän aamuna ek:lla 4 (Hafren) Sebastian Ogier ”tykitti” 10 sekunnin ”pohjat” ennen Neuvilleä ja 12s ennen minua. Tämän jälkeen minun oli herättävä kisaan mukaan. Seuraavasta ek:sta lähtien aloin saada ajamisesta kiinni ja aloin haastamaan Ogieria. Ek:lla 6 (Myherin) ajoin 4,6s ”pohjat” ennen Ogieria, joka on yksi MM-sarjan lempierikoiskokeistani. Kun ajo alkoi sujua, niin sitten se meni yliyrittämisen puolella, ja alkoi tulla tilanteita. Ek:lla 9 (Myherin 2) olin poistua huolella nopeassa vasemmassa mutkassa, mutta kun ihmeen kaupalla onnistuin väistämään kivet ja pidettyä Polon tiellä. Neuville alkoi jäädä minun ja Ogierin kyydistä perjantai-iltapäivänä, sillä hän halusi alkaa varmistella pisteitä MM-sarjan toista sijaa varten. Kolmantena ja neljäntenä kilpailupäivinä vauhtini oli samaa kuin Ogierilla, mutta pienet virheet kostautuivat. Jos onnistuin ajamaan häntä kiinni, niin sitten tuli pieni pyörähdys tai auton sammutus joihin voitettu aika hukkaantui. Uusilla ”pätkillä” olin vahva, mutta liukkailla Ogier taas parempi kuin minä. Aamut olivat Ogierilla parempia, kun taas saatuani ”päiväkahvit” tauoilla, niin ajoni kulki nopeammin iltapäivillä. Niin siinä sitten kävi, että en pystynyt saavuttamaan Ogieria ja jäin lopulta toiseksi 21,8s päähän. MM-sarjan viimeiselle ek:lle ajoin nopeimman ajan, johon kausi oli hyvä päättää. Kotiin tuomiseksi tuli myös pronssia MM-sarjasta. Neuville oli rallin 3. ja sarjassa toinen, kun Ogier varmisti mestaruuden jo Ranskassa 2 kilpailua ennen kauden loppua. Kauden 3 viimeisessä rallissa löysin luottamuksen Poloon ja itseeni, joten ne antavat uutta motivaatiota lähteä taisteleman kuljettajien mestaruudesta vuodelle 2014.