Tänä vuonna Ruotsin MM-rallissa lämpötila oli plussan puolella, joka toi paljon soraa tielle tehden rallista haastavan sekä renkaille että kuljettajille. Lumipenkat onneksi säilyivät erikoiskokeilla koko rallin ajan, mikä pelasti minutkin muutaman kerran tieltä poistumiselta. Ralli alkoi torstai-iltana ajetulla yleisöerikoiskokeella, jossa olin toiseksi nopein. Perjantaina suunnattiin uusille erikoiskokeille Torsbyn suuntaan, joita oli 3 ja ne ajettiin kahteen kertaan sekä lisäksi illalla ajettiin yleisö-ek Karlstadissa. Tein kovan hyökkäyksen heti aamulla, koska olin kymmenes auto tiellä niin luvassa oli puhtaampi ajoura kuin kärkipään kuskeilla. Ajoin kolmelle ensimmäiselle ek:lle ”pohjat” ja olin rallin johdossa 23 sekunnin turvin. Toisella ajokerralla tie oli kaikille tasavertainen, mutta onnistuin silti ajamaan uudelleen ”pohjat” kaikille kolmelle ek:lle. Illan yleisö-ek:lla olin neljänneksi nopein, mutta johtoni oli 48,2 sekuntia seuraavalle päivälle. Lauantaina ek:t olivat Hagforsin suunnassa. Olin ensimmäinen auto tiellä ja yritin ajaa kovaa, mutta ilman hulluja riskejä ja säilyttää johtoni ennen Hirvosen Mikkoa. Kaikki sujui oikein hyvin, vaikka pohja-aikoja ei tullutkaan. Johtoni säilyi samanlaisena kuin se oli aamullakin ollut. Sunnuntaina takana tulevat hellittivät vähän tahtia niin minäkin pystyin hidastamaan vauhtiani. Pieniä tilanteita meinasi kyllä vähän tulla, kun tiet oli pöperöllä, ja Hirvonenkin vähän ihmetteli jälkieni lukumäärää penkoissa. Rallin viimeinen erikoiskoe oli Rämmen ja ennen ek:ta jännitti sen verran, että meinasi jaloista mennä tunto, mutta kartturini Miikka Anttila sanoi: ”Hengitä syvään ja rauhallisesti niin kyllä se siitä
tasaantuu” ja niin se tekikin. Oli todella jännittävää ajaa viimeistä erikoiskoetta, mutta onneksi kaikki meni hyvin, ja saavuimme rallin maaliin voittajina ensimmäistä kertaa elämässäni ja sain nimeni historiankirjoihin olemalla kaikkien aikojen nuorin MM-rallivoittaja 22-vuotiaana lyöden idolini Henri Toivosen edellisen ennätyksen kahdella vuodella.