Vaihdelaatikkovika kiusana Saksan rallissa

 
Jari-Matti Latvala teki minkä pystyi Saksan MM-rallissa ensimmäisen kilpailupäivän vaihdelaatikkovian tuoman keskeytyksen jälkeen. Hyvä ajo toi Latvalalle Powerstagelta kaksi pistettä. Hän toi VW:lle myös tuiki tärkeitä valmistajien MM-sarjan pisteitä.
– Keskeytys oli tietysti pettymys MM-sarjaa ajatellen varsinkin, kun Kiinan MM-ralli peruttiin. Rengasvalinnat ja vaihtelevat olosuhteet tekivät Trieristä käsin ajetusta asvalttikilpailusta haastavan.
– Viimeisen päivän tavoite oli ottaa pisteitä Powerstagelta ja se onnistui, Latvala kertasi kilpailua.
Kun Powerstagena ajettu 14,84 kilometrin mittainen Sauertal porhallettiin sunnuntaina ensimmäisen kerran, Latvala oli kuudes 5,4 sekuntia Thierry Neuvillen pohjista.
– Se meni hyvin, mutta jäi sellainen tunne, että pystyn parantamaan, Latvala sanoi.
Toisella ajokerralla Latvala puristi eron erikoiskokeen toistamiseen voittaneeseen Neuvilleen 2,5 sekuntiin ja oli toinen.
– Kaikki oli pelissä ja hyvin se meni. Siellä olisi ollut todella helppo tehdä virhe, Latvala sanoi.
Samaa voi sanoa koko Saksan MM-rallista. Asvalttiteiden pinta vaihteli märän ja kostean välillä, ja mutkien leikkaaminen toi paikoin rajusti mutaa tielle. Latvala pystyi kuitenkin toisen päivän etapilla ajamaan pohja-ajan ja kolmen erikoiskokeen kakkossija, vaikka lähtöpaikka 10. autona ei ollut paras mahdollinen. Se kertoi, että vauhti oli kohdallaan.
– Niin takana kun ajoi, mutaisissa kaarteissa piti olla varovainen, Latvala tuumi.
Kisan voitti VW:n Sebastien Ogier 20,3 sekunnilla ennen Dani Sordoa.