Kotiralli parin vuoden tauon jälkeen alkoi heti kankeasti, kun ensimmäisellä siirtymäosuudella turbon letkun klemmari irtosi. Sain sen kuitenkin korjattua ajallaan juuri ensimmäisen erikoiskokeen alkua.

Auto ei kuitenkaan toiminut kunnolla ”pätkillä” 1-2, kun turbo oli hajonnut testissä ja varaturboa ei ollut ehditty kalibroimaan moottorin kanssa. Auto meinasi aina sammua hitaisiin paikkoihin tullessa ja kerran se sammuikin n. 20 sekunniksi.  

Kilpailun toinen päivä alkoi sateisena, mutta olimme saaneet auton kuntoon edellisen illan huollossa, joten mieli oli korkealla.

Tiet olivat aika mutaiset ja paikoin todella liukkaita, joten ajaminen ei ollut kovin rentoa, sillä koko ajan oli oltava todella hereillä jarrutuspaikoissa.

Parhaimmillani oli seitsemänneksi nopein erikoiskoeajoissa yleiskilpailussa ja kokonaistuloksissa olin muutaman sekunnin päässä kymmenennestä sijasta, kun taas ongelmat alkoivat. Ensin oikea vetoakseli aiheutti ongelmia, ja kun siitä selvittiin, niin auto syttyi tuleen laturin jäähdytysputken hinkattua pakoputkeen erikoiskokeen 7 maalissa. Sain tulen sammutettua ja päästiin jatkamaan matkaa kohti rallin viimeistä ek:ta, mutta sitten siirtymällä 5 km ennen lähtöä auto yhtäkkiä sammui. Sammuminen johtui siitä, että auton akku tyhjeni, kun laturi ei toiminut. Tulipalo oli särkenyt laturin ja pienessä stressitilassa en huomannut seurata latausmittaria, niin ongelma tuli yllätyksenä. Ongelmien värittämä kilpailu päättyi siihen! Emil Lindholm voitti Pohjanmaa-Rallin Skodalla.