Jarrumurheet kiusana helteisen Sardinian kivikoissa

Italian MM-rallin keskuspaikka siirtyi Sardinian katalaaninkieliseen keskukseen Algheroon. Tutun kiharaiset ja kivien reunustamat erikoiskokeet pysyivät silti paikoillaan. Se poiki pitkiä siirtymiä, jotka yhdessä kilpailun teknisen luonteen kanssa pistivät kuljettajat koville. VW:n Jari-Matti Latvala tuskaili kilpailun alussa jarruongelmien kanssa. Etujarru vuoti nestettä ilmausruuvin läpi. Ruuvin kiristys, nesteen lisäys ja jarrujen ilmaus korjasi tilanteen. Sen jälkeen Latvala kiri loistoajolla 10. sijalta yön taukoon mennessä rallin johtoon 22,4 sekunnin turvin ennen tallitoveriaan Sebastien Ogieria. Nousua helpotti rallin kärjessä käyneiden Hyundain Thierry Neuvillen tekniikkamurheet ja Juho Hännisen ulosajo sekä Mikko Hirvosen keskeytys, kun hänen autonsa syttyi tuleen. Kilpailun toisena päivänä Latvala kävi liki puolen minuutin johdossa, mutta takaiskut kilpailun pisimmillä, kahdesti ajetulla vajaan 60 kilometrin erikoiskokeella pudottivat hänet kolmanneksi. – Ensimmäisellä ajokerralla moottorin sensori oikutteli. Se ilmoitti koneen kuumenneen 132-asteeseen ja käski meidän pysähtyä. Hiljennettiin ja katseltiin jo pysähtymispaikkaa, kun huomasin, että kone alkaa jäähtyä ja jatkoin matkaa. Kone pelasi loppumatkan hyvin, mutta siinä meni useampi sekunti hukkaa, Latvala muisteli. – Toisella ajokerralla tein itse virheen. Auto pomppasi ajolinjalta ja kivi iski toiseen takavanteeseen halkeaman, ja meidän piti vaihtaa rengas. Toinen sija olisi kuitenkin ollut ulottuvilla, jos pätkän lopun 20 kilometrin alamäkiosuudella jarrut eivät olisi loppuneet. Niissä vaan ei jäähdytys riittänyt 30 asteen helteessä ja niin pitkällä pätkällä.

Powerstagelta lisäpisteitä

Rallin päättäneellä neljän erikoiskokeen etapilla Latvala yritti vielä taistella toisesta sijasta. Hän voitti etapin erikoiskokeista kaksi, mutta paremmin rengasvalinnoissa onnistunut Citroenin Mads Östberg vei toisen sijan. Voittoon ajoi Sebastien Ogier, joka karkasi MM-sarjassa 33 pisteen johtoon ennen Latvalaa. Pientä lohtua Latvala sai Powerstage -erikoiskokeen kakkossijasta. Se toi kaksi MM-lisäpistettä. Pikataipaleen voitti Andreas Mikkelsen, Ogier oli kolmas. – Ainakin kun voittaa Ogierilta pisteenkin, se on hyvin, Latvala muistutti.