Kolmas voitto vei MM-sarjan kärkeen

Ruotsin ralli ajettiin viime vuosilta tutulla reitillä, poikkeuksena keskiviikosta lauantaihin -formaatti, koska ei haluttu taistella Sotshin olympialaisten kanssa tv-ajoista.

Uran kolmas voitto Värmlandin, Taalainmaan ja Norjan teillä ajetulla 23 erikoiskokeen (328,4 km) reitillä nosti Jari-Matti Latvalan MM-sarjan johtoon.

Voitto heltisi itsevarmalla, virheettömällä ajolla.

– Kisan viimeistä edellisen päivän lopulla Hagforsissa ajetulla sprinttipätkällä oli renkaat aivan loppu. Siinä menetin turhaan sekuntia Andreas Mikkelsenille. Muuten kisa ei jättänyt jossiteltavaa, Latvala totesi.

Ruotsin ralli tarjosi kuljettajilla tutun kattauksen: aamuisin jäisempää tietä, mutta varsinkin iltapäivällä, erikoiskokeiden toisella ajokerralla, lumipöpperöä, sohjoa ja soraa.

Leveällä nastarenkaalla auto oli pidettävä urassa. Samalla piti säästää nastoja sen verran kuin se Ruotsin vauhdeissa on mahdollista.

– Ajaminen tuntui hyvältä. Fiilis oli koko ajan hyvä, Latvala totesi.

Kilpailu pysyi tukevasti Volkswagen-pilottien käsissä. Talli vei 23 pohja-ajasta 19, niistä viisi kirjattiin Latvalalle.

Sebastien Ogier putosi voittotaistosta alkumatkan ulosajossa, joka maksoi neljä ja puoli minuuttia. Hän oli lopulta kuudes.

Ogierin virheen jälkeen voitosta ajoivat Latvala ja Andreas Mikkelsen.

– Andreas ei todellakaan tehnyt voittamista helpoksi. Hän taisteli aina viimeisen päivän toiselle erikoiskokeelle asti todella rajusti, Latvala tunnusti.

Mikkelsen haukkasi hankea

Rallin viimeisen päivän toisella pikataipaleella Mikkelsen putosi puolen minuutin päähän Latvalasta, kun norjalaisen auto haukkasi mutkaa leikatessa hankeen ja kone kävi tovin ylikuumana.

– Hienoa, että talli antoi meidän ajaa täysillä toisiamme vastaan loppuun asti, Latvala totesi.

Rallin päätti Powerstagena ajettu 15,87 kilometrin Värmullsåsen, jolla Latvala päästeli kakkossijan ja nousi viiden pisteen erolla MM-johtoon. Toisena on Ogier.

Citroenin Mads Östberg ja M-Sportin Fordia kuskannut Mikko Hirvonen taistelivat rallissa kolmannesta sijasta. Hirvonen löysäsi viimeisen etapin aamulla, tyytyi neljänteen sijaan, säästeli renkaita Powerstagelta ja sai sen kolmannella sijalla yhden lisäpisteen.

Powerstagen voittanut Östberg oli rallissa kolmas.