Latvala peittosi Ogierin ja hurmasi Jyskälän yleisön

Jari-Matti Latvalan sykähdyttävä voitto ei jättänyt ketään kylmäksi Suomen MM-rallissa. Kiitosta vaikuttava taidon ja sisun näyte keräsi niin kanssakilpailijoita, yleisöltä kuin medialta.Itse Volkswagenin suomalaistähti kiitteli yleisön, kartturinsa Miikka Anttilan ja urheilupsykologi Cristoph Treierin tukea.

– Eipä ole koskaan ennen ollut näin huikeaa fiilistä. Tämä sama tunne minulla oli jo testierikoiskokeella ja läpi kilpailun, Latvala hekumoi.

Neste Ralli palasi tälle kaudelle tutulle reitille perinteisiin Keski-Suomen sorateiden Grand Prix -maisemiin. Reitille uutta haastetta toivat perjantaina kahdesti ajetut Pihlajakoski ja Päijälä, jotka olivat kaikille kuljettajille käytännössä uusia teitä. Mielenkiintoinen haaste oli myös samana päivänä ajettu, Ouninpohjasta muokattu Kakaristo.
Lauantain erikoiskokeet kaikille tuttuja, lyhyen sunnuntaipäivä kuorrutus huippunopea ek-legenda Myhinpää.
Latvala voitti kolmetoista kilpailun 26 pikataipaleesta, kun toiseksi 3,6 sekunnin erolla jäänyt Sebastien Ogier voitti 12.
Todella lujille Latvala joutui lauantaina, kun liki puolen minuutin johto suli lähes kokonaan yhden jarrusatulan rikkoutumiseen Jukojärven toisella ajokerralla.
– Silloin tuli sellainen tunne, että minä en tätä rallia häviä. Sardiniassa hävisin, vaikka johdin sitä. Samoin kävi viime vuonna Katalonian rallissa. Tuumin, että kolmatta kertaa tässä ei käy samalla tavalla, Latvala sanoi.
Latvalan viimeisen kilpailupäivän vauhti oli raju, mutta ajo luisti varmasti ja virheittä, vaikka jännitystä riitti. Latvala painalsi pohja-ajan Ruuhimäen ensimmäisellä ajokerralla ja hävisi sitten Ogierille reilun sekunnin Myhinpäässä.
Kilpailun päättäneelle, toisen kerran ajetulle, Ruuhimäen erikoiskokeelle Latvala meni 3,7 sekunnin johdossa.Ogier nipisti siellä 0,1 sekuntia paremman ajan, mutta Latvala ponnisti erikoiskokeen maalissa Anttilan kanssa auton päälle ja tuuletti villisti uran toista kotikilpailun voittoa.
– Ranskalaiset kuljettajat voittivat täällä kolme viimeistä kilpailua. He ovat osoittaneet taitonsa ja vauhtinsa. Minä halusin voittaa tämän suomalaisille rallin ystäville. Olen varma, että tämä voitto saa ihmiset tulemaan joukolla tähän kilpailuun myös ensi vuonna, Latvala hehkutti.
Voitolla Latvala kavensi Ogierin johdon MM-sarjassa 44 pisteeseen. Kun ajamatta on vielä viisi kilpailua, Latvalan mahdollisuudet nousta mestaruustaisteluun eivät ole tyystin kadonneet.
– Jos olisin hävinnyt, se olisi tarkoittanut jäämistä MM-sarjassa toiseksi. Nyt pystyin pitämään mestaruustaistelun hengissä.
Latvala on kuluvan kauden mittaan voittanut myös Ruotsin, Argentiinan MM-rallit. Koko uraltaan voittoja on yksitoistoista.