Huonosti menneen alkukauden jälkeen toinen puolisko vuotta alkoi Jyväskylällä. Tiesin, että kausi on ollut siihen mennessä niin vaikea, että ollaan pisteissä kymmenentenä.  Nyt todella pitäisi saada autettua tiimi- ja merkkimestaruus puolella ja nyt pitäisi onnistua ja Jyväskylässä ne paineet oli tosi kovat, kun lähettiin siihen kisaan, mutta tietysti siellä on  minulle tuttuja pätkiä ja se on kotikisa eikä reitti  ollut hirveästi muuttunut vuodesta 2018. Tiesin, että alussa pitää heti olla vauhdissa ja niin onneksi sain itseni siihen tilaan että päästiin heti alusta hyvään vauhtiin. Erikoiskokeella pystyttiin ajamaan kilpaa. Yksi kovimpia päiviä, joita ikinä olen rallin MM-sarjassa ajanut kilpaa,  oli perjantai. Erot oli ihan kymmenyksiä ja lopulta johdettiin perjantain jälkeen, mutta lauantaina sitten tietysti kilpailu koveni.  Siinä oli Meeke,  Tänak ja Lappi minun lisäkseni, jotka ajettiin niistä paikoista. Sitten lauantaina Kakaristossa oli semmoinen vasen-oikea yhdistelmä ja järjestäjän asettama betoni leikkaamisen esteeksi. Se oli ollut edellisenä vuonna siinä oikeassa, nyt se oli siinä vasurissa ja minä menin vähän toisella linjalla sitten siitä jouduin kiertämään sitä betonia vasurista.  Sitten menin oikeaan sisään ja avasin kaasun liian aikaisin ja valuin ojaan. Tottakai siellä oli kivi ja osuin siihen ja se rikkoi vanteen välittömästi. Sitten piti yrittää ajaa niin, että pääsisi läpi sen pätkän. Kaikki asiat kävi jo mielessä. Että tässä varmaan kaikki menevät ohitse, ja kaikki kaatuu niskaan. Mutta sen verran oli tuuria, että pystyin ajamaan rikkoutuneella vanteella niinkin kovaa, että ei jääty kun 14 sekuntia pohjasta.  Vaikka koko rengas repesi ja rikkoi koko kyljen. Siitä sitten vaan toinen varapyörä käyttöön ja jatkamaan kilpailua. Meeke osui samaan kiveen, että se oli sellainen vähän erikoisempi paikka. Hän joutui valitettavasti keskeyttämään, kun jousitus hajosi. Minulla oli vähän enemmän tuuria ja päästiin jatkamaan. Sen ajan menetyksen jälkeen tilanne oli se, että me tarvitsimme merkkimestaruus-pisteitä ja piti keskittyä siihen, että nyt ei enää hölmöillä. E-P Lappi rupesi kiristämään vauhtia, ja kun olin menettänyt 14 sekuntia siinä pätkällä, E-P tuli niin lähelle ja kiristi vauhtia, että hän meni sitten ohi. En lähtenyt sitten väkisin ajamaan Esa-Pekan kanssa kilpaa, vaan keskityin siihen, että tuodaan auto maaliin. Saadaan kauden ensimmäinen podium ja kolmas sija ja merkkipisteet tiimille, kun Tänak voittaa. Se laskettiin, että oli kaikkein tärkein ja näin toteutui ja se oli hyvä ratkaisu sitten.